Nye gin på Vinmonopolet 11 januar 2023

Nye gin på Vinmonopolet 11. januar 2023

Del med andre ginteresserte:

Den 11. januar 2023, kom det 14 nye gin på Vinmonopolet. I tillegg kom det noen nye miniatyrer, og selvsagt litt annen moro. Det er også flere gin som skifter utvalg.

Som vanlig forventer vi noen endringer og vil oppdatere artikkelen fortløpende.
Denne gangen har vi prøvd å legge linker til produktene i tilleggsutvalget. Vi vet ikke om dette faktisk vil fungere. Oppdatert: 19/1-2023 kl 07:25.

Her finner du kortfattet info og bilder der vi har klart å oppdrive dette. Omtaler av enkeltprodukter kommer ut fortløpende de kommende dagene/ukene.

Nye gin på Vinmonopolet 11. januar 2023

AmaGin

Amagin. Nye gin på Vinmonopolet 11 januar 2023
AmaGin (Bilde: Produsenten)

Dette er en italiener, den første ginen basert på friske amarone druer. Den er rosa, og fargen kommer av druene. Ikke la deg lure av fargen. Dette er ikke en rosa-gin. Hovedingredienser er einer, druer, bergamot, lakris og kanel. Den egner seg ifølge produsenten til å drikke bar, og i for eksempel G&T, Gimlet og Gin Sour. Dette er virkelig en gin som skiller seg ut.

Du kan lese vår omtale av AmaGin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 964,90.

Beefeater Crown Jewel

Beefeater Crown Jewel 2022 NYHET
Beefeater Crown Jewel 2022 (Bilde: Produsenten)

Beefeater Crown Jewel ankom overraskende i Spesialutvalget til dette slippet, kun 48 flasker fordelt på 8 butikker rundt om i landet. Du kan lese vår omtale av Beefeater Crown Jewel her. Den er dessverre allerede utsolgt.

Denne kommer i spesialutvalget med kun 48 flasker. Flasken er av glass og rommer 100cl. Alkoholinnholdet er 50%. Pris ved lansering er 997,70.

Brennevinsgrova gin

Det ser ut til at alle ginene til Brennevinsgrova skifter utvalg, og nå er i bestillingsutvalget. Vi har omtalt dette knippet gode gin tidligere, og du kan lese om de her.

Freyja Vin Juniperus Distillatus Nordic Elixir Gin

Freyja Vin Juniperus Distillatus Nordic Elixir Gin flasken både foran og bak. Nye gin på Vinmonopolet 11. januar 2023
Freyja Vin Juniperus Distillatus Nordic Elixir Gin, flasken både foran og bak (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Her ser vi det dukker frem en ny norsk og spennende nyhet. Her har vi altså en liten vingård i Frønningen som vil bevise at man kan dyrke vin på 61,2 grader Nord. Og mens de venter på å bevise dette lager de god og spennende gin, hetvin av moreller og eplesider. Her tror jeg vi kan forvente flere morsomme ting.

Dette produktet er også full av humor, bare se på etiketten! Her får man doseringsforslag; bruk 12,5 teskjeer “når nødvendig”. Advarsel om hva som kan skje når man tar for mye; bla svimmelhet, vrangforestillinger eller vulgaritet. Den er jo verdt et kjøp bare på grunn av dette. Denne har fått flere premier i konkurranser. Bla gull i konkurransen “Gin of the year i England”, bronse i konkurransen Handcrafted Gin i England, og “grand gold” i Europe vine and spirits Trophy i Tyskland. Dette er virkelig et håndverksprodukt hvor de gjør alt selv. Ifølge eget utsagn kan de teoretisk sett klare å lage å 120 flasker om dagen, men da skal de stå på hardt og ikke gjøre noe annet.

Ginen er velbalansert, fint avrundet med ekstra lengde. Basen er potetsprit, og kjente ingredienser så langt er einer, skogsbær, morell, hylleblomst og urter.

Du kan lese vår omtale av Freyja Vin Juniperus Distillatus Nordic Elixir Gin her.

Denne kommer i tilleggsutvalget. Det betyr at den ikke er synlig på Vinmonopolet før et utsalg har tatt den inn. (Link) Kontakt ditt lokale utsalg for å få tak i den. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 523,50.

Freyja Vin Juniperus Distillatus Unicornis Pink Gin

Freyja Vin Juniperus Distillatus Unicornis Pink Gin. Nye gin Vinmonopolet januar 2023
Freyja Vin Juniperus Distillatus Unicornis Pink Gin (Bilde: Produsenten)

Dette er et produkt til fra Freya, som de nok akkurat er klare med. Denne ginen er lett rosa, og har glitter. Den må ristes før bruk. Den er noe søtere enn deres første produkt, over. Ingredienslisten er også annerledes; einer, koriander, urter, skogsbær og moreller. Den skal være velbalansert og fint avrundet med ekstra lengde. Har enebærpreg med delikat fruktighet og urtepreg.

Denne kommer i tilleggsutvalget. Det betyr at den ikke er synlig på Vinmonopolet før et utsalg har tatt den inn. (Link) Kontakt ditt lokale utsalg for å få tak i den. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 566,20.

Gastro Gin

Gastro Gin
Gastro Gin (Bilde: Produsenten)

Dette er en nederlandsk gin som først kom ut i 2016. Her er ginens oppskrift utviklet av en nederlandsk kokk, Johnnie Boer. Han var den yngste nederlandske kokken til å få to Michelin-stjerner, og har siden 2004 hatt tre stjerner på restauranten DeLibriije som han driver sammen med sin kone som er maitre og sommelier. Gastro Gin er produsert av det gamle destilleriet Onder de Boompjes Distillery. Den har preg av pepper, sitrus, fennikel og kardemomme. Ginen er kraftig og kompleks, og her har de faktisk også laget oppskrifter som er ment som en food-pairing.

Du kan lese vår omtale av Gastro Gin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 45%. Pris ved lansering er 729,10. Denne kommer også som miniatyr. Flasken er av glass og rommer 5cl. Alkoholinnholdet er 45%. Pris ved lansering er 69,90.

Gin 400 Conigli Volume 5 Lavander

Gin 400 Conigli Volume 5 Lavander. Nye gin på Vinmonopolet 11. januar 2023
Gin 400 Conigli Volume 5 Lavander (Bilde: Produsenten)

En ny gin med smak av bare en ingrediens. Einer selvsagt kommer i tillegg til Lavendel her. Elsker du lavendel bør vel denne kunne fungere.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 42%. Pris ved lansering er 517,80.

Gran Gårdsgin

Norsk gin fra Ringerike. Kornbrennevin med einer er Vinmonopolets beskrivelse. Lite informasjon å finne her for øvrig.

Denne kommer i tilleggsutvalget. (Link) Det betyr at den ikke er synlig på Vinmonopolet før et utsalg har tatt den inn. Kontakt ditt lokale utsalg for å få tak i den. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 44%. Pris ved lansering er 738,80.

Kimerud Botanisk Gin

Kimerud Botanisk Gin
Kimerud Botanisk Gin. (Bilde: Produsenten)

Vi har tidligere omtalt denne, og du finner den omtalen her. Den bytter bare utvalg ser det ut til.

Denne har nå byttet utvalg, og er nå bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 42,2%. Pris er 430,40.

Kimerud Collector’s Pink Gin

Hva passer til Kimerud Pink Gin
Kimerud Collectors Pink Gin (Bilde: Produsenten)

Vi har tidligere omtalt denne, og du finner den omtalen her. Den bytter bare utvalg ser det ut til.

Denne har nå byttet utvalg, og er nå bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 42,2%. Pris er 430,40.

Monkey 47 Distillers Cut 2022

Monkey 47 Distillers Cut 2022
Monkey 47 Distillers Cut 2022 (Bilde: Produsenten)

Igjen har polets innkjøpere fått til noe som gjør det enkelt for oss. Denne er det vanligvis loddtrekning for å få kjøpe så her er det bare å løpe til polet. Prisen er åpenbart ikke helt lett å svelge, men produktet kan du antagelig selge for samme eller høyere pris på auksjon dagen etter du har hentet på polet. For samlere eller oss som elsker Monkey 47 er det ikke noe å lure på. Det er kun 110 flasker tilgjengelig i Norge!
Omtale kommer. (Vinmonopolet har pr 11/1 bilde av 2021 versjonen på sine sider, bildet over er korrekt.)

Du kan lese vår omtale av Monkey 47 Distillers Cut 2022 her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 47%. Pris ved lansering er 1299,00.

Nordic River Classic Gin

Nordic River Classic Gin
Nordic River Classic Gin (Bilde: Produsenten)

Dette er enda en norsk gin, fra Hunsfos Bryggeri i Vennesla denne gang. Den skal være myk og balansert med preg av einer. (Link). Den produseres i kun 50 liter om gangen. De har brukt kun bær og urter fra Norge.
Du kan lese vår omtale av Nordic River Classic Gin her.

Denne kommer i tilleggsutvalget. Det betyr at den ikke er synlig på Vinmonopolet før et utsalg har tatt den inn. Kontakt ditt lokale utsalg for å få tak i den. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 385,50.

Nordic River Raspberry Gin

Nordic River Raspberry Gin
Nordic River Raspberry Gin (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

En rosa gin fra Hunsfos Bryggeri på Vennesla. Her har de brukt sin Classic Nordic Gin som grunnlag og lagt friske bringebær til trekking. De anbefaler å servere denne med en skvis sitron, og med agurk og pepper for å trekke frem disse smakene fra ginen. Fargen er delikat lys rosa.

Du kan lese vår omtale av Nordic River Raspberry Gin her.

Denne kommer i tilleggsutvalget. Det betyr at den ikke er synlig på Vinmonopolet før et utsalg har tatt den inn. (Link) Kontakt ditt lokale utsalg for å få tak i den. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 385,50.

Opihr Aromatic Bitters London Dry Gin

Opihr Aromatic Bitters London Dry Gin
Opihr Aromatic Bitters London Dry Gin (Bilde: Produsenten)

En ny variant av Opihr kommer til Norge. Du kjenner antagelig den klassiske varianten, Opihr Oriental Spiced Gin. Denne, som kommer til Norge nå, heter oftest Opihr European Edition Gin om du ser den på tax-free for eksempel. Denne versjonen er tilsatt ingredienser som brukes i røkelse, og med “Aromatic Bitters” som undertittel sier jo litt om hva som møter deg.

Du kan lese vår omtale av Opihr European Edition Aromatic Bitters Gin.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 43%. Pris ved lansering er 549,20.

Silver Distillery Botanic Dry Gin

Enda en norsk gin, fra Kongsberg denne gang. Lille Silver Distillery startet opp i 2019 og planen var å lage akevitt, gin og whisky. Så vidt vi kan forstå er dette første produkt ut. Initiativtagere til destilleriet er Jon Arne Reitan og Kristian Stensvold, to kompiser som har lurt på et slikt prosjekt i noen år. De fikk med tre til; Magne Tangen, Kjersti Gravningen og Halvdan Lie Svalheim og prosjektet ble virkelighet. Kjersti og Halvdan produserer allerede store mengder malt på en låve i Efteløt, og der var det plass til å etablere et destilleri også. Vi har ikke smakt denne. Ginen sies å skulle inneholde lokale ingredienser som blåbær og tyttebær foruten einer og appelsinskall. Vi har ikke klart å finne bilde på denne, om noen har et – si ifra.

Denne kommer i tilleggsutvalget. Det betyr at den ikke er synlig på Vinmonopolet før et utsalg har tatt den inn. (Link) Kontakt ditt lokale utsalg for å få tak i den. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 43%. Pris ved lansering er 689,70.

Spirit of Hven Sloe Gin 

Spirit of Hven Sloe Gin. Nye gin på Vinmonopolet 11. januar 2023
Spirit of Hven Sloe Gin (Bilde: Produsenten)

En Sloe Gin fra Hven. Sloe Gin er mer lik en likør og har vanligvis et alkoholinnhold under 29%, den er oftest også søtere en du vanligvis vil oppleve gin. Hven sin sloe gin skal være frisk, fyldig og litt søt. Sukkerinnholdet ligger på 110,3 gr/l. Her har de tatt sin Spirit of Hven Organic Gin og maserert slåpebær, sukker og kassiabark i denne i 3-6 måneder. De filtrerer omtrent halvparten av den masererte ginen. Resten destilleres sammen med bærene. Disse to delene blandes så sammen igjen og justeres til korrekt alkoholinnhold. Du kan lese vår artikkel om hva Sloe Gin er og hvordan du drikker det her.

Denne flyttes fra bestillingsutvalget til basisutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 28,6%. Pris er 355,00.

Ægir Happycat Old Tom Gin

Ægir Happycat Old Tom Gin
Ægir Happycat Old Tom Gin (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Dette er en etterlengtet lansering! Ægir har på grunn av produksjons- og distribusjonsproblemene i verden ikke fått produsert flasker nok, så denne kommer senere enn planlagt. Nå får vi endelig tak i den, og her er det virkelig noe å glede seg til. Den vant dobbelt gull i San Fransisco våren 2022, så her er det ikke noe å lure på. Dette er en Old Tom gin som er litt tørrere enn vanlig, men du har en sødmefull utgang. Dette er en gin du vil ha glede av, det er etter vår mening Ægirs beste gin så langt.
Du kan lese vår omtale av Ægir Happycat Old Tom Gin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 46%. Pris ved lansering er 459,90.

Andre varer som passer til gin

Nye vermut på Vinmonopolet 11. januar 2023

Blant de nye produktene på Vinmonopolet i januar 2023 er det ikke bare gin som kan være av interesse. Her ligger det også noen vermut.

La Quintyinye kommer med tre vermut denne gangen.

Dette ser ut til å være en spennende produsent. Selve serien er oppkalt etter Jean-Baptiste de la Quintinye, som var Kong Louis XIV botaniker og arkitekten for kjøkkenhagen til Versailles palasset. Alle tre flaskene baserer seg på en base med 12 botaniske ingredienser, men forholdet mellom dem er forskjellig. I tillegg har de flere ingredienser hver seg som er forskjellige.

La Quintinye Vermouth Royal Blanc

La Quintinye Vermouth Royal Blanc
La Quintinye Vermouth Royal Blanc (Bilde: Produsenten)

Denne har en blanding med 18 planter og hvit vin blandet med Pinau noe som skal gjøre denne svært rund og velsmakende med hint av frisk sitron og gylne frukter.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 75cl. Alkoholinnholdet er 16%. Pris ved lansering er 289,90.

La Quintinye Vermouth Royal Extra Dry

La Quintinye Vermouth Royal Extra Dry
La Quintinye Vermouth Royal Extra Dry (Bilde: Produsenten)

Her er mengden totale ingredienser hele 27 planter og krydre. en blanding av hvite viner og pieau. Den skal være floral og med sitrus aromaer.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 75cl. Alkoholinnholdet er 17%. Pris ved lansering er 289,90.

La Quintinye Vermouth Royal Rouge

La Quintinye Vermouth Royal Rouge
La Quintinye Vermouth Royal Rouge (Bilde: Produsenten)

Denne inneholder en miks av 28 forskjellige planter og krydre sammen med en blanding hvite viner og Pineau de charentes Roucghes. Den skal være kompleks med noter av vanilje og krydder, og med en lang ettersmak.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 75cl. Alkoholinnholdet er 16,5%. Pris ved lansering er 289,90.

Freyja Vin Amorelle Fortified Morell Cherry Wine

Freyja Vin Amorelle Fortified Morell Cherry Wine. Nye gin på Vinmonopolet 11. januar 2023
Freyja Vin Amorelle Fortified Morell Cherry Wine (Bilde: Produsenten)

Denne har vi ikke smakt, men funnet litt interessant stoff om den som gjør at vi lurer på om denne vil fungere som en vermut. Den har fått en bronse i IWSC 2022, og kommentaren der fra dommerne er: “Wonderfully mouth-filling and intense, presenting appealing cherry fruit along with savoury tones of toasted nuts.” Så vidt vi kan se fra avisartikler ble den til som et prosjekt for å bruke opp bær som ellers ville gå til spille fra en annen lokal produsent. Slikt liker vi jo, og håper å finne ut mer om denne.

Denne kommer i tilleggsutvalget. (Link) Det betyr at den ikke er synlig på Vinmonopolet før et utsalg har tatt den inn. Kontakt ditt lokale utsalg for å få tak i den. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 17%. Pris ved lansering er 319,20.

Carlo Alberto med nye Bittere

Bitter Rouge og Bitter Rouge Red. Nye gin Vinmonopolet januar 2023
Bitter Rouge Red og Bitter Rouge (Bilde: Produsenten)

Bitter Rouge Red

Dette er en italiensk rød bitter. Den skal være frisk, intens og med ren smak. Fargen er varmrød og dyp, og det skal smaksbildet være også. Floral, fruktig og interessant visstnok.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 100cl. Alkoholinnholdet er 25%. Pris ved lansering er 497,20.

Bitter Rouge

Dette er hvit, italiensk bitter. Den skal ha smaker og krydder fra den afrikanske kysten, og sentral- og Sør-Amerika. Sammenbundet av tradisjonen fra Turin. Litt hint av kirsebær og frisk sommerlig frukt sies det.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 100cl. Alkoholinnholdet er 25%. Pris ved lansering er 397,90.

Miniatyrflasker

Listen over nye gin på Vinmonopolet i januar 2023 inneholder også noen småflasker.

Adamus Dry Gin 5cl, kr. 78,00.

Gastro Gin, 5 cl. Kr. 69,90.

The Botanist Islay Dry Gin, 5cl. Kr. 79,90. Se vår omtale av The Botanist Islay Dry Gin her.

Whitley Neil Gin Crackers. 5cl. x 6. Totalt 30ml. Kr. 288,60.

Vi håper du fant noe du får nytte av

Med dette var listen over nye gin på Vinmonopolet i januar 2023 komplett. Vi vil legge ut omtaler av ginene i ukene fremover, så kom gjerne tilbake og sjekk de ut. Eller du kan følge nyhetsbrevet vårt som sendes ut hver fredag, eller motta oppdatering når vi legger ut noe nytt.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
(Visited 30 times, 23 visits today)
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.