Beefeater Crown Jewel 2022

Hva passer til Beefeater Crown Jewel Gin

Del med andre ginteresserte:

Beefeater Crown Jewel Gin er en potent og deilig gin som jeg uten tvil vil kalle kronen på verket fra Beefeater. Nå er den endelig tilgjengelig for forbrukere, i et svært begrenset opplag.

Beefeater Crown Jewel Gin ble for første gang lansert i 1993 og gikk ut av produksjon i 2009. Navnet henter den fra kronjuvelene i Tower of London. Disse bevoktes som kjent av lett gjenkjennelige Beefeater-vaktene. Den ble produsert ene og alene for barer og serveringssteder.

“The botanicals are beautifully balanced providing long, complex flavours that excite the palate through to the finish. The higher alcohol strength of 50% ABV supports and lifts the delivery of the 10 botanicals.”

Desmond Payne MBE, Beefeater Master Distiller

Årsaken til at den gikk ut av produksjon i 2009 var lanseringen av Beefeater 24. Beefeater Crown Jewel Gin er ginen som Beefeaters Master Distiller, Desmond Payne, hentet inspirasjon fra da han skulle lage Beefeater 24, og antagelig en av grunnene til at sistnevnte er så god.

Beefeater Crown Jewel Gin ble så populær at Beefeater bestemte seg for å relansere den i 2011. Denne gangen i en ny flaske. For utenom bartendere, ble et svært begrenset antall solgt gjennom taxfree-butikken på Heathrow. Den eneste måten som privatpersoner kunne få tak i denne på, dersom de ikke reiste gjennom Heathrow, var å besøke Beefeater destilleriet i London.

Beefeater Crown Jewel 1993-2016
Flaskene med Beefeater Crown Jewel Gin fra 1993, ca 1996, 2011, og 2016. Flaskene har hele tiden rommet 1,0 liter. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Mye takket være den økende populariteten til gin, ble Beefeater Crown Jewel relansert igjen i 2016. Den var fortsatt ikke mulig å få tak i for andre enn utelivsbransjen og veldig spesielt interesserte.

Flasken fra 2011-produksjonen var for lengst tom da vi besøkte London og Beefeater igjen i 2017. – og fant 2016 utgaven i butikken på Beefeater destilleriet. Det ble jubel i leiren!

Ideen bak Beefeater Crown Jewel Gin

Bakgrunnen for ideen til denne ginen var å feire legenden om at ravnene må forbli i Tower of London for å forhindre at tårnet, og dermed monarkiet, faller. For å hedre ravnene var navnene på ravnene oppført på flasken.

I 2016 utgaven var navnene på ravnene var endret. For selv om oppskriften var den samme, og ginen på en måte gjenoppstod – forble de opprinnelige ravnene døde. Beefeater logoen var noe større, og flaskene har limited edition nummer.

Selve flasken var uendret, og helt annerledes enn de fleste ginflasker man ser. Denne var dyp lilla, og var sekskantet.

To av ravnene i Tower of London.
To av ravnene i Tower of London. Navnene er ikke kjent. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Relanseringen i 2022

Den 10. november 2022 ble Beefeater Crown Jewel høytidelig lansert i Tower of London. Denne gangen var flasken endret, men innholdet er det samme. Da vi intervjuet Desmond Payne i september 2022 svirret ryktene om en ny flaske. Vi fikk dessverre ingen detaljer den gangen, men selv om fargen og fasongen er forskjellig, er mange av designelementene beholdt. Den største nyheten er et denne nå er det mulig for konsumenter å kjøpe flasken. Logistikk er som kjent utfordrende for tiden. Derfor skulle det ta tid før den ble tilgjengelig i Norge.

Den var planlagt sluppet i mars, men som ved et mirakel kom 48 flasker til Norge den 11 januar. Denne kom i spesialutvalget. Flasken er av glass og rommer 100cl. Alkoholinnholdet er 50%. Pris ved lansering er 459,90.

Beefeater Crown Jewel Gin

I Crown Jewel finner du et sterkt einerpreg, likevel er smaken avrundet og godt balansert. Den inneholder Beefeater sine ni vanlige Beefeater botaniske ingrediensene i tillegg til rosa grapefrukt – den har faktisk et ganske tydelig grapefruktpreg. Mye på grunn av det høye alkoholinnholdet, er munnfølelsen nydelig og rund.

Her har du en aldeles nydelig gin til en Dry Martini, garner gjerne med grapefrukt. Den er også et funn i en Gin og Tonic.

Denne er i spesialutvalget. Flasken er av glass og rommer 100cl. Alkoholinnholdet er 50%. Pris ved lansering er 997,70.

Duft- og smaksnotater

Duften er av einer, med et hint av sitrus fra grapefrukt. Smaken er klassisk. Her finner du einer og grapefrukt. Ettersmaken er av einer og krydder, med et vagt hint av sitrus.

Beefeater Crown Jewel Gin

Nøkkelord: Gin
Land: England
Produsent: James Burrough
Alkoholstyrke: 50%
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Beefeater Crown Jewel Gin er en potent og deilig gin som jeg uten tvil vil kalle kronen på verket fra Beefeater. Nå er den endelig tilgjengelig for forbrukere, i et svært begrenset opplag.

Mer informasjon

Produsent
Vinmonopolet

Oppskrifter med Beefeater Crown Jewel

Andre gin fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.