Amagin

Hva passer til AmaGin

AmaGin er italiensk og laget med en basis av rå Amarone-druer, og fire andre botaniske ingredienser. Bakgrunnen er kjærlighet til god vin og god gin.

AmaGin oppstod som et samarbeid mellom to store aktører i den nordøstre delen av Italia, nemlig Zenato Winery, kjent for sin Amarone delle Valpolicella, og det historiske destilleriet Pisoni Brother Destillery. Ginen destilleres etter kaldinfusjon i ren alkohol, og det brukes kildevann fra Brenta Dolomittene. Den lette rosa fargen kommer fra druene. Destilleriet har lang tradisjon, de har vært aktive siden 1852, og bruker tradisjonelle kolonneaparater. Destillatørene er nå fjerde generasjon, og her foregår det meste ennå ved bruke av egne sanser for å identifisere den nøyaktige aromatiske sammensetningen av ginen.

Produsenten har noen forslag til bruk som man kan notere seg. I gin og tonic anbefaler de garnityr som lime eller bergamotskall, druer eller rosiner. De mener også at Gimlet og Gin Sour er perfekte matcher til denne ginen.

Flaskemotivet for AmaGin er håndmalt av kunstneren Serafino Rudari, som ble inspirert av Shakespear’s historie om Romeo og Juliet, som foregikk i Verona. Man ser en gammel drueplante som lar Romeo strekke seg mot Juliet der oppe på terrassen. AmaGin er nettopp fra Verona, så dette er jo helt passende.

Duft- og smaksnotater

Duften er av einer og sitrus på en krydret og rund bakgrunn. Det er et hint av vin, men jeg tviler ikke på at det er gin jeg nyter duften av. Smaken er rund, vinøs, med einer og sitrus som første inntrykk. Krydderne trer frem, både hint av pepper, kanel og lag av lakris og sitrus i en lang og middels kompleks ettersmak.

Denne ginen ble først tilgjengelig på Vinmonopolet i januar 2023.

AmaGin

Nøkkelord: Gin
Land: Italia
Alkoholstyrke: 40%
Farge: Lys rosa
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
AmaGin er italiensk og laget med basis av rå amarone druer og 4 andre botaniske ingredienser. Bakgrunnen er kjærlighet til god vin og god gin.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med AmaGin

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.