Gastro Gin

Hva passer til Gastro Gin

Del med andre ginteresserte:

Gastro Gin er en gin komponert av en mesterkokk med 3 stjerner i Guide Michelin i samarbeid med et tradisjonsrikt nederlandsk destilleri. God er den, og ikke bare til mat.

I lange tider var det vin og Champagne man oftest tradisjonelt nøt i en restaurant. Med introduksjonen av Gastro Gin i 2017 kom det en ny aperitiff og mat-ingrediens. Kombinasjonen av de friske botaniske ingrediensene, bittersøt tonic, og det rette garnityret, mener produsenten at gjør denne ginen til den perfekte aperitiffen før enhver gastronomisk utskeielse. Kort sagt er dette en gin som passer perfekt til mat.

Mye av hemmeligheten her er fem forskjellige pepper plukket fra alle verdens hjørner. De er forsiktig mikset med sitrus og lokal fennikel. Alt dette er så blandet med en solid base av typiske gin-ingredienser. Denne ginen ønsker de at skal utfordre smakssansene dine. Jeg ville bli svært overrasket dersom ikke denne ginen finnes i en eller annen rett på restauranten De Librije. Den nederlandske kokken Johnnie Boer og hans kone, som er maitre og sommelier, driver restauranten med tre stjerner i Guide Michelin. Johnnie Boer sies å være den som har skapt oppskriften til denne ginen.

Gin til mat

Produsenten har her kommet med tre helt konkrete forslag til cocktails til spesifikke matretter. Du finner lenke til de forslagene ved produsent linken litt lenger ned i artikkelen.

Duft- og smaksnotater

Duften er anis, lakris og einer, med en bakgrunn av sitrus og krydder.
Smaken er intens, krydret. Du kjenner pepret einer, anis, og lag av pepper. I tillegg kommer sitrus. Ettersmaken er lang og krydret.

Gastro Gin ble først tilgjengelig på Vinmonopolet i januar 2023.

Mer informasjon

Denne kom på Vinmonopolet 11. januar 2023. Den kom i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 45%. Pris ved lansering er 729,10. Denne kommer også som miniatyr. Flasken er av glass og rommer 5cl. Alkoholinnholdet er 45%. Pris ved lansering er 69,90.

Vinmonopolet
Produsent
Foodpairing forslag fra produsenten

Oppskrifter med Gastro Gin

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
(Visited 2 times, 2 visits today)
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.