Cocktailkurs med Alt om Gin - Det Norske Brenneri og bartender Pål Bagge Skar.

Oppskriftene fra cocktailkurset med Det Norske Brenneri

Del med andre ginteresserte:

Her finner du oppskriftene fra cocktailkurset som vi arrangerte sammen med Det Norske Brenneri onsdag 8.12.

Gikk du glipp av kurset? Fortvil ikke. Du kan se opptaket lenger ned i artikkelen.

5 forskjellige gincocktails

Her finner du oppskriftene i den rekkefølge de blir presentert i kurset.

Vi starter med en klassisk Gin og Tonic. I tillegg til norske Harahorn Gin har vi valgt den norske The Headless Horseman original indian tonic. Grapefrukten er det eneste eksotiske her.

Gin og Tonic med Harahorn Gin og grapefrukt
Gin og Tonic med Harahorn Gin og grapefrukt er en frisk variant av en Gi&T med Harahorn Gin. Grapefrukt får virkelig frem smakene i ginen. (Oppskrift: Pål Bagge Skar)
Les mer…

Gimlet er en klassisk gincocktail som er enkel å lage. Den blir aller best med hjemmelaget limesirup.

Gimlet med Lyng Gin
Gimlet med Lyng Gin er nydelig. Med hjemmelaget limesirup blir dette virkelig en håndverks-drink. (Oppskrift: Pål Bagge Skar)
Les mer…

Limesirup, eller lime cordial som det også kalles, brukes i mange forskjellige drinker. Du kjøpe den ferdig på flaske, men vi anbefaler å lage den selv.

Limesirup
Hjemmelaget limesirup er enkelt å lage, og kan brukes i mange drinker. Denne holder en stund i kjøleskap så du kan lage litt ekstra. Denne oppskriften gir ca 2dl ferdig sirup. (Oppskrift: Pål Bagge Skar)
Les mer…

Rosa aften er basert på en klassisk cocktail ved navn French 75. Navnet har den lånt fra en fransk 75mm kanon brukt under første verdenskrig. Denne funker! Det beste er at den er enkel å lage, og kan serveres etter hvert som gjestene kommer.

Rosa aften med Harahorn Pink Gin
Rosa aften med Harahorn Pink Gin er en variasjon av French 75. Dette er en perfekt drink å ønske gjestene velkommen med. (Oppskrift: Pål Bagge Skar)
Les mer…

Dry Martini. Myteomspunnet, forførende, og farlig. Man sier at det er med Dry Martini som med bryst: Ett er for lite, og tre er for mange.

Dry Martini med Resept XVII Prophylactic Dry Gin
Dry Martini med Resept XVII Prophylactic Dry Gin er en bortimot perfekt Dry Martini. Her får ginen lov til å vise hva den er god for. (Oppskrift: Pål Bagge Skar)
Les mer…

En Negroni er en drink som er enkel å lage, og som kan lages i et uendelig antall versjoner. Fatlagret gin tilfører en ekstra dimensjon i smaksbildet.

Negroni med Harahorn Fatlagret Gin
Denne utgaven av en Negroni med Harahorn Fatlagret Gin er en smakfull variant av denne drinken. Valgtet av vermut og bitter matcher ginen.
Les mer…

Se opptaket på vår YouTube kanal

Her er opptaket fra cocktailkurset vi arrangerte i samarbeid med Det Norske Brenneri og bartender Pål Bakke Skar.

Her kan du lese mer om gin fra Det Norske Brenneri

Harahorn Gin
Harahorn er en tørr gin med god fylde og preg av einer, anis og sitrus. Den har en sval aroma preget av einerbær, anis, blomst og sitrus.
Les mer…
Hva-passer-til-Harahorn-Gin

Originalen, men einebær fra Harahorn.

Harahorn White Lemon Gin
Harahorn White Lemon Gin tar utgangspunkt i Harahorn Gin. Deretter har de tilsatt ekstra sitronskall, og lagt til pomerans, grønnmynte og peppermynte.
Les mer…

Denne ble laget i anledning Harahorn sitt 5-års jubileum.

Harahorn Pink Gin
Harahorn Pink Gin er både pink gin og gin på en gang. Den smaker gin – og både bringebær, sitrus og einebær. Den har en lett sødme.
Les mer…

Dette er en pink gin som ikke bare smaker av røde bær, men som har beholdt ginpreget.

Harahorn Fatlagret Gin
Harahorn Fatlagret Gin er spesiallaget for å ligge på fat. Det er med andre ord ikke den ordinære Harahorn Gin som har fått hvile på fat.
Les mer…

Er dette verdens beste fatlagrede gin?

Lyng Norwegian Botanical Gin
Lyng Norwegian Botanical Gin er en hyllest til turterrenget. Den inneholder en mengde kjente vekster fra skog og fjellheim.
Les mer…

Dette er natur på flaske. Skjenk den i et glass og lukk øynene.

Oslo Gin
Oslo Gin er, som navnet tilsier, en gin laget med ingredienser som kan plukkes så og si innenfor bygrensen. Her finner vi løvetann, karve, røsslyng og hestehov – i tillegg til mye annet.
Les mer…
Hva-passer-til-Oslo-Gin

Dette er en spennende gin laget på ingredienser høstet i Oslomarka. For eksempel løvetann og bjørk.

Resept XVII Prophylactic Dry Gin
Resept XVII Gin er en spennende gin fra Det Norske Brenneri i Grimstad. Dette er en gin som er laget for cocktails, så for seg selv er den ganske heftig.
Les mer…

Har går smaksløkene fra 0 til 100 på kort tid, de holder den hastigheten lenge.

Vi hadde det gøy med cocktailkurs!

Om du gikk glipp av det skal du ikke se bort fra at det kan bli flere anledninger. Følg oss på sosiale medier eller registrer deg på nyhetsbrevet, så får du det med deg!

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.