Hjemmelaget limesirup

Del med andre ginteresserte:

Hjemmelaget limesirup er ikke vanskelig å lage. Alt du trenger er lime, sukker, og vann. Denne oppskriften gir ca 2dl ferdig sirup.

Limesirup

Nøkkelord: Sirup

Beskrivelse

Ingredienser

Dette trenger du

  • 3 Lime
  • Sukker
  • Kjele
  • Sil
  • Vann
  • Potetskreller
  • Decilitermål
  • Sitruspresse
  • Trakt
  • Flaske til å ha sirupen på

Slik går du frem

  • Skrell limene, bruk en potetskreller som tar med minst mulig av det hvite under skallet.
  • Kok opp sukker og vann sammen med skallet fra de tre limene, og rør til sukkeret har smeltet.
  • La det koke inn litt så det blir litt tykkere
  • La det hele avkjøle seg i kjelen, gjerne i 24 timer
  • Press saften av de tre limene (jeg la de bare i kjøleskapet til dagen etter)
  • Ha i saft av to lime og rør godt. Smak og se om du vil ha i resten. Alle lime er ikke like på smak, så det kan variere hvor mye du skal ha i. Skallet har også forskjellig tykkelse.
  • Tapp over på en flaske som oppbevares i kjøleskap
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Total tid: 2 hours
Hjemmelaget limesirup er enkelt å lage, og kan brukes i mange drinker. Denne holder en stund i kjøleskap så du kan lage litt ekstra. Denne oppskriften gir ca 2dl ferdig sirup. (Oppskrift: Pål Bagge Skar)

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.