Hjemmelaget limesirup er ikke vanskelig å lage. Alt du trenger er lime, sukker, og vann. Denne oppskriften gir ca 2dl ferdig sirup.
Limesirup
Beskrivelse
Ingredienser
- 50 gr Sukker
- 0,5 dl Vann
- Limesaft
- Limeskall
Dette trenger du
- 3 Lime
- Sukker
- Kjele
- Sil
- Vann
- Potetskreller
- Decilitermål
- Sitruspresse
- Trakt
- Flaske til å ha sirupen på
Slik går du frem
- Skrell limene, bruk en potetskreller som tar med minst mulig av det hvite under skallet.
- Kok opp sukker og vann sammen med skallet fra de tre limene, og rør til sukkeret har smeltet.
- La det koke inn litt så det blir litt tykkere
- La det hele avkjøle seg i kjelen, gjerne i 24 timer
- Press saften av de tre limene (jeg la de bare i kjøleskapet til dagen etter)
- Ha i saft av to lime og rør godt. Smak og se om du vil ha i resten. Alle lime er ikke like på smak, så det kan variere hvor mye du skal ha i. Skallet har også forskjellig tykkelse.
- Tapp over på en flaske som oppbevares i kjøleskap
Hjemmelaget limesirup er enkelt å lage, og kan brukes i mange drinker. Denne holder en stund i kjøleskap så du kan lage litt ekstra. Denne oppskriften gir ca 2dl ferdig sirup. (Oppskrift: Pål Bagge Skar)
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.
1