Et krystall glass med Negroni på en speilflate

Negroni

Del med andre ginteresserte:

Negroni er gin-cocktailen du enten elsker eller hater. Den handler nemlig om balansen mellom bitterhet og sødme, noe som gjør at de som ikke liker bittert sannsynligvis ikke liker denne klassikeren.

Fortellingen om Negroni starter i 1919. Da ba Grev Camillo Negroni bartenderen på Florence’s Caffè om å bytte ut sodaen i sin Americano-cocktail med gin. That’s it.

Med like andeler av tre forskjellige ingredienser er denne drinken enkel å lage, men det vil kanskje kreve litt tid og eksperimentering før du finner din favoritt.

Ingredienser i Negroni

Campari er den eneste faste variabelen her. En Campari vil alltid smake det samme, men du kan selvfølgelig justere mengden. Når det er sagt, så er det mulig å bruke noe annet. Negroni med Fjæra Gin er et eksempel på at det går an å finne en annen bitter. Her er både gin og bitter norske.

Vermut

Når det kommer til vermut har du mange valg. Den klassiske er Martini Rosso. Den er helt grei, men du bør vite at du har noen andre alternativer der ute. Vi har tidligere skrevet om Padró & Co vermut. Dette er vermut som smaker mye, men som passer veldig bra i en Negroni. Et annet alternativ er den velkjente Carpano Antica Formula. Dette er en vermut med smak av vanilje og appelsin, dermed passer den utrolig bra til til en Negroni.

Gin

Klassisk

Her er valgmulighetene størst. Tanqueray London Dry Gin er den perfekte gin for den klassiske Negroni. Et annet alternativ er Sipsmith London Dry Gin.

Søt

Hvis du ønske å tilføre sødme er Bathtub Gin en vei å gå. Dette er en rund og behagelig gin med appelsin. Old Tom Gin egner seg også godt for en litt søtere smak. Hernö Old Tom Gin ble kåret til verdens beste Old Tom gin i 2018. Min egen favoritt er med Plymouth Navy Strength Gin. Den økte alkoholprosenten, og rotfruktene den er laget på, tar vekk noe av bitterheten fra de andre ingrediensene. Den søteste varianten vi har laget så langt er Negroni med Tanqueray Sevilla Gin.

Smakfull

Norske Bareksten Botanical Gin er full av urter og gir en spennende samspill i en Negroni. Fatlagret gin er også et godt alternativ. Nuked Negroni med Brockmans Gin er noe å prøve hvis du vil ha en Negroni utenom det vanlige.

Garnityr

Her er det kun appelsin som gjelder. En skive gir et nytt lag av både syrlighet og søthet. Bruker du appelsinskall vil dette tilføre sødme. Får du tak i blodappelsin vil denne tilføre ennå mer smak enn den ordinære.

Blandingsforholdet

Noen vil mene at det alltid skal være like deler i en Negroni. Personlig liker jeg smaken av gin, så det er ofte at jeg har i en ekstra centiliter.

Slik lager du Negroni

Negroni

Nøkkelord: Generisk, Negroni

Beskrivelse

Ingredienser

Slik går du frem

  • Vask og tørk frukten du skal bruke som garnityr
  • Skjær en pen strimmel av skallet med potetskrelleren.
  • Ha noen isbiter i et rocks-glass
  • Tilsett gin, vermut, og Campari
  • Rør i ca 20 sekunder
  • Fyll opp med is til isbitene stikker opp av væsken
  • Pynt med appelsinskall
Skriv ut
Tilbredning: 5 minutes
Total tid: 5 minutes

Våre anbefalte oppskrifter på Negroni

1
2
3
4
5
6

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
12
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.