Et krystall glass med Negroni på en speilflate

Negroni

Negroni er gin-cocktailen du enten elsker eller hater. Den handler nemlig om balansen mellom bitterhet og sødme, noe som gjør at de som ikke liker bittert sannsynligvis ikke liker denne klassikeren.

Fortellingen om Negroni starter i 1919. Da ba Grev Camillo Negroni bartenderen på Florence’s Caffè om å bytte ut sodaen i sin Americano-cocktail med gin. That’s it.

Med like andeler av tre forskjellige ingredienser er denne drinken enkel å lage, men det vil kanskje kreve litt tid og eksperimentering før du finner din favoritt.

Ingredienser i Negroni

Bitter

Campari er den den mest kjente av bitter-likørene. Etter hvert har den fått noen konkurrenter. Contratto Bitter er mer krydret. Luxardo Bitter Rosso er søtere. Martini Riserva Speciale Bitter egner seg i kombinasjon med smaksrike gin da denne er kraftig på smak. Ønsker du å lage en Negroni med en gin som har en veldig mild smak kan det være et alternativ å bytte ut bitteren med en aperitivo. Den mest kjente av disse er Aperol.

Vermut

Når det kommer til vermut, har du mange valg. Den klassiske er Martini Rosso. Den er helt grei, men du bør vite at du har noen andre alternativer der ute. En av de mest anvendelige er Cinzano Rosso. Den er litt fyldigere og søtere enn Martini Rosso. Nummer tre på listen må bli Cocchi Vermouth di Torino. Den er magisk!

Gin

Klassisk

Her er valgmulighetene størst. Beefeater London Dry Gin er den perfekte gin for den klassiske Negroni. Et annet alternativ er Sipsmith London Dry Gin.

Søt

Hvis du ønske å tilføre sødme er Bathtub Gin en vei å gå. Dette er en rund og behagelig gin med appelsin. Old Tom Gin egner seg også godt for en litt søtere smak. Hernö Old Tom Gin ble kåret til verdens beste Old Tom gin i 2018. Min egen favoritt er med Plymouth Navy Strength Gin. Den økte alkoholprosenten, og rotfruktene den er laget på, tar vekk noe av bitterheten fra de andre ingrediensene. Den søteste varianten vi har laget så langt er Negroni med Tanqueray Sevilla Gin.

Smakfull

Norske Bareksten Botanical Gin er full av urter og gir en spennende samspill i en Negroni. Fatlagret gin er også et godt alternativ. Nuked Negroni med Brockmans Gin er noe å prøve hvis du vil ha en Negroni utenom det vanlige.

Garnityr

Her er det nesten bare appelsin som gjelder. En skive gir et nytt lag av både syrlighet og søthet. Bruker du appelsinskall vil dette tilføre sødme. Får du tak i blodappelsin vil denne tilføre ennå mer smak enn den ordinære appelsinen.

Blandingsforholdet

Noen vil mene at det alltid skal være like deler i en Negroni. Personlig liker jeg smaken av gin, så det er ofte at jeg har i en ekstra centiliter.

Slik lager du Negroni

Negroni

Nøkkelord: Generisk, Negroni

Beskrivelse

Ingredienser

  • 2 cl Gin
  • 2 cl Vermut
  • 2 cl Bitter

Slik går du frem

  • Vask og tørk frukten du skal bruke som garnityr
  • Skjær en pen strimmel av skallet med potetskrelleren.
  • Ha noen isbiter i et rocks-glass
  • Tilsett gin, vermut, og Campari
  • Rør i ca 20 sekunder
  • Fyll opp med is til isbitene stikker opp av væsken
  • Pynt med appelsinskall
Skriv ut
Tilberedning: 5 minutes
Total tid: 5 minutes

Våre anbefalte oppskrifter på Negroni

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
5
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.