Luxardo Bitter Rosso

Luxardo Bitter Rosso

Luxardo Bitter Rosso er en søt nesten sirupaktig bitter med en tydelig bitter duft og ettersmak. Luxardo har historie tilbake til 1821, og drives nå av 5. generasjon.

Etter min mening er dette den ideelle bitter til en Negroni.

Denne er laget ved separate infusjon av bitre urter, aromatiske planter og sitrusfrukt i vann og alkohol. Etterpå blandes de forskjellige infusjonene etter en gammel Luxardo familie oppskrift. Fargen er intenst nydelig rød, heller nesten mot dyp rosa.

Duft og smaksnotater

Duften er tydelig bitter, med noter av kinin og laurbær, sitrontimian, urter, sitrus, og et hint av pepper.
Smaken er sterkt preget av urter, litt jordlig i preget. Den er faktisk svært søt samtidig som den har en tydelig bitterhet av gentian og malurt. Den er nesten sirupaktig tykk og har tydelige noter av sitrus og mest blodappelsin. Bitterheten er mest merkbar i duften og ettersmaken.

Luxardo Bitter Rosso

Nøkkelord: Bitter
Land: Italia
Produsent: Luxardo
Alkoholstyrke: 25%
Sødme: 4/5
Bitterhet: 3/5
Farge: Rød
Kalorier pr 4cl: 88kcal

Beskrivelse

Kjente ingredienser

Duft

  • Kinin
  • Laurbær
  • Sitrus
  • Urter
  • Pepper hint av

Smak

  • Urtepreg
  • Blodappelsin
  • Sødme
  • Gentian
  • Malurt
  • Sitrus hint av

Ettersmak

  • Krydder
  • Bitterhet
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilberedning: 0 minutes
Luxardo Bitter Rosso er en søt nesten sirupaktig bitter med tydelige bitter duft og ettersmak. Luxardo har historie tilbake til 1821.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Luxardo Bitter Rosso

Flere produkter fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.