Contratto Bitter er en bitter fra Piemonte i Italia. Den er fyldig, frisk og kompleks, med en lett bitter avslutning, og en fantastisk munnfølelse.
Dette er en bitter som ligger litt midt på treet i bitterhet og sødme av de bittere vi har testet. Den egner seg derfor bra i mange sammenhenger, og vil oftest ikke ta helt over i en cocktail. Den inneholder 24 ingredienser. Ni av disse er hemmelige. Ekstrakt fra gulrot og rødbeter lager den flotte fargen. Den har vært produsert siden 1933.
Under produksjonen knuses de botaniske ingrediensene i en hammer-mill. Det brukes kaldekstraksjon i 35 dager for å trekke ut alle de aromatiske substansene. Ekstraktet mikses så med sukker og blir kjølt ned og filtrert for å få ut alle faste stoffer. Contratto Bitter lagres deretter i ca 40 dager på ståltanker før den tappes på flasker.
Duft- og smaksnotater
Du skal knapt ha åpnet flasken før du kjenner en nesten intens, men ikke overveldende duft av frisk appelsin. Bakteppet i duften er urter, litt sødme, og et forsiktig innslag av gentian. Du er 100% sikker på at dette er en rød bitter. Smaken er svært fyldig. Her kjenner du appelsin, urter, og nellik. I ettersmaken kommer det litt flere urter, samt krydder og gentian. Ettersmaken er lang og middels kompleks. Alle smakene er godt integrerte. Munnfølelsen er fantastisk.
Contratto Bitter
Beskrivelse
Kjente ingredienser
- Bitter Appelsin
- Appelsin
- Malurt
- Nellik
- Kardemomme
- Gentian
- Rabarbra
- Gulrot
- Brennesle
- Rødbet
- Salvie
- Mynte
- Einer
- Hibiscus
- Urter
- Planter
- Sitrus
- Vann
- Alkohol
Duft
- Appelsin
- Urter
- Sitrus
- Sødme
- Gentian
Smak
- Fyldig
- Appelsin
- Urter
- Nellik
Ettersmak
- Urter
- Krydder
- Gentian
Mer informasjon
Oppskrifter med Contratto Bitter
Produkter fra samme produsent
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.