Her har du en samling norske gincocktails, det vil si klassiske cocktails som inneholder norsk gin og minst én annen norsk ingrediens. Dette er ofte lettere sagt enn gjort, men vi tror vi har kommet frem til en del gode eksempler her.
Dette er en av fire artikler i serien Dobbelt norsk. De andre omhandler omhandler Oppskrifter med norsk gin og norsk tonic. Artikkel nummer to omhandlet oppskrifter med norsk pink gin og norsk tonic. Artikkel tre inneholder flere oppskrifter med norske gin og tonic.
Her har vi samlet syv norske gincocktails. Nå lader vi opp til sesongen hvor du kan begynne å sanke ingredienser i hagen eller naturen ellers. Mange av disse gincocktailene inneholder ingredienser som du kan finne i hagen eller kjøpe i butikken. I tillegg finner du oppskrifter på noen Gin og Tonic med norske gin og hjemmelagede siruper.
Norsk Gin-Basil Smash med hint av jordbær
For ikke lenge siden var det noen som anbefalte å putte jordbær i vår første Gin-Basil Smash oppskrift. Da tok det ikke lang tid før vi tenkte at pink gin med jordbær burde jo fungere helt strålende. Så her har du Brennevinsgrova Strawberry Pink med norsk basilikum og et norsk jordbær – det må vel kunne kalles dobbel norsk. Klikk på bildet for å se oppskriften.
Norsk Gimlet med Harahorn White Lemon Gin og solbær
Harahorn White Lemon Gin i en norsk vri på gimlet – nemlig med solbær og peppermynte fra hagen. Fargen og spillet i smakene er uimotståelig. Klikk på bildet for oppskriften.
Norsk Clover Club
Vi synes det er veldig gøy å få til en helt norsk vri på denne. Hemmeligheten heter Kimerud Raspberry Elixir! Klikk på bildet for å se oppskriften.
Resept XVII Gin og Solo
Er man norsk har vel denne kombinasjonen lett for å henlede tankene til påske, men det er jo ingenting i veien for å nyte disse forfriskende smakene hvilken som helst dag i året. Man kjenner seg nesten litt sporty også med Kvikklunsj, appelsin og Solo. Nydelig drink i solnedgangen etter sportslige utskeielser, eller etter sanking av naturens grøde. Klikk på bildet for å se hele oppskriften.
Rabarbra Martini med Bareksten Botanical Gin
Rabarbra Martini med Bareksten Botanical Gin er overraskende frisk og fruktig og her får du en helt norsk cocktail. Nesten litt pussig at noen dråper med Bareksten sin rabarbra bitter og rabarbra garnityr setter så stort preg på en Martini. Denne falt meg rett og slett veldig godt i smak. Klikk på bildet for oppskriften.
Norsk Negroni
Negroni inneholder tradisjonelt Campari, det har vi valgt å glatt se bort fra her. Vi ville lage et strålende norsk alternativ. Marka Bitter fra Oslo Håndverksdestilleri fikser jobben, og her ser du resultatet. Klikk på bildet for oppskriften.
Fjæra Gin med Nyperose-sirup
Fjæra gin inneholder nyperose, så dette var et naturlig valg da jeg ville teste min nylagede nyperosesirup. Resultatet anbefales absolutt. Klikk på bildet for oppskriften.
Bonus: Gin & Tonic med sirup laget av norske ingredienser
I tillegg til norske gincocktails, har vi her inkludert en rekke oppskrifter på noen Gin og Tonic med norske gin og hjemmelagede siruper.

Harahorn Gin og Tonic med rabarbrasirup

Vidda Gin og Tonic med granskuddsirup

Gin og Tonic med Oslo Gin og løvetann-sirup
Vil du vite mer om hvordan du kan lage sirup til drinker og cocktails kan du lese her for løvetann-, granskudd – og rabarbrasirup. Og her for syrinsirup, nyperosesirup, honningsirup og mjødurtsirup.
Vi håper du liker denne og de andre artiklene om dobbelt norsk – norske gincocktails samt om gin og tonics.
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.