norske gincocktails

Dobbelt norsk – Norske gincocktails

Her har du en samling norske gincocktails, det vil si klassiske cocktails som inneholder norsk gin og minst én annen norsk ingrediens. Dette er ofte lettere sagt enn gjort, men vi tror vi har kommet frem til en del gode eksempler her.

Dette er en av fire artikler i serien Dobbelt norsk. De andre omhandler omhandler Oppskrifter med norsk gin og norsk tonicArtikkel nummer to omhandlet oppskrifter med norsk pink gin og norsk tonic. Artikkel tre inneholder flere oppskrifter med norske gin og tonic.

Her har vi samlet syv norske gincocktails. Nå lader vi opp til sesongen hvor du kan begynne å sanke ingredienser i hagen eller naturen ellers. Mange av disse gincocktailene inneholder ingredienser som du kan finne i hagen eller kjøpe i butikken. I tillegg finner du oppskrifter på noen Gin og Tonic med norske gin og hjemmelagede siruper.

Norsk Gin-Basil Smash med hint av jordbær

For ikke lenge siden var det noen som anbefalte å putte jordbær i vår første Gin-Basil Smash oppskrift. Da tok det ikke lang tid før vi tenkte at pink gin med jordbær burde jo fungere helt strålende. Så her har du Brennevinsgrova Strawberry Pink med norsk basilikum og et norsk jordbær – det må vel kunne kalles dobbel norsk. Klikk på bildet for å se oppskriften.

Gin-Basil Smash med Brennevinsgrova Strawberry Pink Gin
Gin-Basil Smash med Brennevinsgrova Strawberry Pink Gin. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Norsk Gimlet med Harahorn White Lemon Gin og solbær

Harahorn White Lemon Gin i en norsk vri på gimlet – nemlig med solbær og peppermynte fra hagen. Fargen og spillet i smakene er uimotståelig. Klikk på bildet for oppskriften.

Norsk Gimlet med Harahorn White Lemon Gin og solbær
Norsk vri på Gimlet med solbær får en strålende og vibrerende vakker farge. Peppermynten plukker opp gode noter fra Harahorn White Lemon Gin. (Bilde: Anett Finbråten)

Norsk Clover Club

Vi synes det er veldig gøy å få til en helt norsk vri på denne. Hemmeligheten heter Kimerud Raspberry Elixir! Klikk på bildet for å se oppskriften.

Norsk Clover Club. norske gincocktails
Norsk Clover Club har vi skiftet ut kirsebærlikøren som opprinnelig skal være der med Kimerud sin Raspberry Elixir. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Resept XVII Gin og Solo

Er man norsk har vel denne kombinasjonen lett for å henlede tankene til påske, men det er jo ingenting i veien for å nyte disse forfriskende smakene hvilken som helst dag i året. Man kjenner seg nesten litt sporty også med Kvikklunsj, appelsin og Solo. Nydelig drink i solnedgangen etter sportslige utskeielser, eller etter sanking av naturens grøde. Klikk på bildet for å se hele oppskriften.

Resept XVII Gin og Solo
Resept XVII Gin og Solo med Kvikklunch og appelsinskall. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Rabarbra Martini med Bareksten Botanical Gin

Rabarbra Martini med Bareksten Botanical Gin er overraskende frisk og fruktig og her får du en helt norsk cocktail. Nesten litt pussig at noen dråper med Bareksten sin rabarbra bitter og rabarbra garnityr setter så stort preg på en Martini. Denne falt meg rett og slett veldig godt i smak. Klikk på bildet for oppskriften.

Rabarbra Martini med Bareksten Botanical Gin norske gincocktails
En deilig Bareksten Martini med Bareksten Aromatic Rhubarb Bitters. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Norsk Negroni

Negroni inneholder tradisjonelt Campari, det har vi valgt å glatt se bort fra her. Vi ville lage et strålende norsk alternativ. Marka Bitter fra Oslo Håndverksdestilleri fikser jobben, og her ser du resultatet. Klikk på bildet for oppskriften.

Norsk Negroni med Vidda Tørr Gin og Marka Bitter. norske gincocktails
Norsk Negroni med Vidda Tørr Gin og Marka Bitter, begge fra Oslo Håndverksdestilleri. (Bilde: Anett Finbråten)

Fjæra Gin med Nyperose-sirup

Fjæra gin inneholder nyperose, så dette var et naturlig valg da jeg ville teste min nylagede nyperosesirup. Resultatet anbefales absolutt. Klikk på bildet for oppskriften.

Fjæra Gin med nyperose-sirup
Nyperoser dufter vidunderlig, og fargen er til å bli glad av. Det er cocktailen også. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Bonus: Gin & Tonic med sirup laget av norske ingredienser

I tillegg til norske gincocktails, har vi her inkludert en rekke oppskrifter på noen Gin og Tonic med norske gin og hjemmelagede siruper.

Harahorn Gin og Tonic med rabarbrasirup

Harahorn Gin og Tonic med rabarbrasirup

Harahorn Gin og Tonic med rabarbrasirup er uten tvil en av mine favoritter. Harahorn Gin inneholder rabarbra. Hvis man elsker søt rabarbra er dette en måte å få det til ... Les mer
Vidda Gin og Tonic med gransskuddsirup

Vidda Gin og Tonic med granskuddsirup

Vidda Gin og Tonic med granskuddsirup er en glede for smakssansene. Granskuddsirupen gir en mer sødmefylt opplevelse enn du ellers forventer. Det var spennende å lage granskuddsirup for å bruke ... Les mer
Gin og Tonic med Oslo Gin og Løvetann-sirup

Gin og Tonic med Oslo Gin og løvetann-sirup

Gin og Tonic med Oslo Gin og løvetann-sirup er faktisk utrolig godt. Grunnen er at Oslo Gin også inneholder løvetann - og flere andre lokale urter. Min løvetannsirup er temmelig ... Les mer
Gin og Tonic med Attåt kløver gin og mjødurt-sirup

Gin og Tonic med Attåt kløver gin og mjødurt sirup

Gin og Tonic med Attåt kløver gin og mjødurt sirup blir nesten litt nostalgisk. Å sanke urter med lang historie - og lage sirup gir det hele en annen dimensjon ... Les mer

Vil du vite mer om hvordan du kan lage sirup til drinker og cocktails kan du lese her for løvetann-, granskudd – og rabarbrasirup. Og her for syrinsirup, nyperosesirup, honningsirup og mjødurtsirup.

Vi håper du liker denne og de andre artiklene om dobbelt norsk – norske gincocktails samt om gin og tonics.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.