Gin-Basil Smash med Brennevinsgrova Strawberry Pink Gin

Norsk Gin-Basil Smash med hint av jordbær

Norsk Gin-Basil Smash med hint av jordbær ble akkurat så god som vi trodde. Jordbærsmaken i ginen skinner akkurat nok igjennom til å gi en flott balanse.

Fordi Brennevinsgrova Strawberry Pink er lett rosa blir ikke drinken fullt så grønn, men får en litt annerledes farge. Vi valgte å pynte med jordbær og jordbærblomst. Du kan også bruke basilikum.

Dette er en drink som er både syrlig og søt på en gang, og det er spennende med de lette jordbærtonene i denne. Historien om Gin Basil Smash finner du under oppskriften.

Dette trenger du kanskje

*Hvis du handler noe ved bruk av disse linkene er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden, uten at det koster deg noe ekstra.

Gin-Basil Smash med Brennevinsgrova Pink
Gin-Basil Smash med Brennevinsgrova Strawberry Pink. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Norsk Gin-Basil Smash med hint av Jordbær

Nøkkelord: Basil Smash

Beskrivelse

Ingredienser

Pynt med

  • Jordbær og evt jordbærblomst
  • Basilikum om du vil

Slik går du frem

  • Finn frem glasset du skal bruke og sett det klart med is og litt vann så det blir kaldt.
  • Ha basilikum i shakeren sammen med en halv sitron. (Du trenger mer enn du tror, kanskje 1/4 plante blader). Muddle dette godt. Det er dette som lager fargen på cocktailen, så det er viktig for resultatet. Du stamper omtrent som en potetmos, men hardt. Det er lettere å få det til om du deler sitronen i båter.
  • Ha i sukkerlaken og gin
  • Shake med is til det har blitt skikkelig kaldt i ca 20 sekunder. Det sies det er lettere å få denne grønn om du bruker en shaker med to halvdeler i metall. (Altså en Boston, men uten glassdelen)
  • Tøm ut vannet og isen av glasset du skal sile over i – og ha i ny is. Dobbeltsil over i glasset så du får ut alle basilikum biter og evt små isbiter som vanner ut drinken. Dette betyr at du bruker en liten sil i tillegg til den som evt er på shakeren din.
  • Rør rundt så isen fordeler seg godt. Fyll evt opp med mer is om nødvendig.
  • Legg garnityret pent på toppen
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilbredning: 10 minutes
Norsk Gin-Basil Smash med hint av Jordbær ble akkurat så god som vi trodde. Jordbærsmaken i ginen skinner igjennom og gir flott balanse.
Basil smash

Gin-Basil smash – Historien om en cocktail

Basil smash eller Gin-Basil Smash. Sjansen er stor for at du har hørt navnet på denne cocktailen tidligere. I motsetning til de fleste andre cocktails som "alle" har hørt om, ... Les mer
Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.