Norsk Negroni kom til da vi ville lage en Negroni med norske ingredienser. Vi begynte å lete etter norske ingredienser som egner seg i en gincocktail. Oslo Håndverksdestilleri sin Marka Bitter er en perfekt erstatning for Campari.
I en negroni bruker man tradisjonelt like mengder av de tre ingrediensene. En regel er jo gjerne til for å brytes, så her må du gjerne tweeke litt på blandingsforholdet. Jeg personlig liker ting litt mindre bittert, så jeg minsket mengden av bitter og erstattet det med gin.
Norsk Negroni
Beskrivelse
Ingredienser
- 2 cl Vidda Tørr Gin
- 2 cl Marka Bitter
- 2 cl Martini Rosso eller en annen rød vermut
Dette trenger du
- Vidda Tørr Gin
- Marka Bitter
- Martini Rosso eller en annen rød vermut
- Appelsin
- Kniv
- Isbiter
- Rocks-glass
- Målebeger
Slik går du frem
- Ha noen isbiter i et rocks-glass
- Tilsett gin, vermut, og Marka Bitter
- Rør i ca 20 sekunder
- Fyll opp med is til isbitene stikker opp av væsken
- Pynt med appelsinskiver