Norsk Gimlet med Harahorn White Lemon Gin og solbær er en forfriskende gimlet variant med en vibrerende rødrosa farge. Utrolig så vakker farge solbær setter.
Harahorn White Lemon Gin inneholder peppermynte, så derfor er det nydelig med peppermynte som garnityr. Det er imidlertid mye noter av dette i ginen, så har du ikke peppermynte kan du f.eks godt bruke et solbærblad.
Jeg brukte nok rundt 20 solbær, for mine var litt små. Saften av en halv lime tilsvarer ca. 1,5cl. Her kan du smake til før du siler over og eventuelt justere med mer sukkerlake eller mer limejuice.
Norsk Gimlet med Harahorn White Lemon Gin og solbær
Beskrivelse
Ingredienser
- 4 cl Harahorn White Lemon Gin
- 1,5 cl Limesaft Friskpresset
- 2 cl Sukkerlake
- 10-20 stk Solbær avhengig av størrelse
- 1 kvast Peppermynte et par blad fra urten
Dette trenger du
- Harahorn White Lemon Gin
- Sukkerlake
- Lime
- Cocktailglass
- Solbær
- Peppermynte urte
- Målebeger
- Isbiter
Pynt med
- Peppermynte En kvast eller et blad
Slik går du frem
- Sett gjerne cocktailglasset med is og vann så det blir ordentlig kaldt. Tøm dette ut rett før du siler i glaset.
- Ha alle ingrediensene i en shaker og muddle det i ca 10 sekunder til solbæren er knust og gir flott farge.
- Rist med is i ca 20 sekunder til alt er svært kaldt.
- Dobbelsil cocktailen over i glasset. Dette betyr at du bruker en ekstra sil i tillegg til den på shakeren. Du vil ellers få en uklar drink.
- Legg i forsiktig en bitteliten kvast eller et blad peppermynte på toppen.
1