Gin og Tonic med Attåt kløver gin og mjødurt sirup blir nesten litt nostalgisk. Å sanke urter med lang historie – og lage sirup gir det hele en annen dimensjon.
Attåt kløver gin inneholder blant annet rabarbra – og jeg mistenker mjødurt uten å ha det bekreftet. Duften av mjødurt passer godt til myseduft og smak fra kløver ginen så jeg fikk lyst til å prøve. Det ble veldig vellykket! Friskheten fra rabarbraen og kløveren som garnityr, gjorde det i tillegg både vakkert og velsmakende.
Mjødurt kan du lese mer om her.
Gin og Tonic med Attåt kløver gin og mjødurt sirup
Beskrivelse
Ingredienser
- 4 cl Attåt Kløver Gin
- 8 cl Tundra Tonic Water Original
- 1 cl Mjødurt-sirup
- Rødkløver
- Rabarbra
Dette trenger du
- Attåt Kløver Gin
- Tundra Tonic Water Original
- Målebeger
- Copa glass
- Mjødurt-sirup
- Rødkløver
- Rabarbra
Pynt med
- Rødkløver
- Rabarbra
Slik går du frem
- Finn frem og gjør klar garnityret. Blomsten kan du plukke klar, og stiper av rabarbra kan du lage med en ostehøvel på langs nedover stilken.
- Mål opp gin og mjødurt-sirup og shake dette sammen med is i 20 sekunder. (Dersom sirupen er tynn kan du antagelig bare røre den ut rett i glasset.)
- Hell innholdet fra shakeren over i glasset om du har brukt shaker.
- Mål opp tonic. Hell dette i glasset.
- Fyll opp med isbiter til isbitene stikker opp over væsken
- Pynt med en kløver og et par stimler rabarbra.
- Rydd opp etter deg. I løpet av den tiden det tar har din Gin og Tonic blitt kald
- Prøvesmak og juster eventuelt mengden tonic.
1