Vidda Gin og Tonic med granskuddsirup er en glede for smakssansene. Granskuddsirupen gir en mer sødmefylt opplevelse enn du ellers forventer.
Det var spennende å lage granskuddsirup for å bruke i drinker, og jeg ble veldig fornøyd både med sirupen og med resultatet i denne og andre cocktailer. Vidda Tørr Gin fra Oslo Håndverksdestilleri inneholder granskudd og er dermed perfekt i en Gin og Tonic med granskuddsirup.
Det finnes faktisk en granskudd tonic, men den er ikke så enkel å få tak i her i Norge. Med granskuddsirup får du dette fint til med en nøytral tonic som for eksempel Fever-Tree Premium Indian Tonic Water
Les mer om sirup til drinker og hvordan du lager de selv her:
(obs artikkelen har flere sider, granskuddsirup er på side 3)

Sirup til drinker og cocktails som du kan lage selv
Vidda Gin og Tonic med granskudd sirup
Beskrivelse
Ingredienser
- 4 cl Vidda Tørr Gin
- 8 cl Fever-Tree Premium Indian Tonic Water
- 1 cl Granskuddsirup
- Granskudd
Dette trenger du
Pynt med
- Granskudd
Slik går du frem
- Vask og tørk det du skal bruke som garnityr.
- (Om sirupen din er litt stiv kan det lønne seg å shake den sammen med ginen først før du tømmer den i glasset.)
- Mål opp gin og tonic og sirup. Hell dette i glasset om du ikke brukte tipset foran.
- Fyll opp med isbiter til isbitene stikker opp over væsken. Den kan tenkes det er nødvendig å røre for å blande sirupen godt ut i cocktailen. Legg i granskuddet som pynt på toppen
- Rydd opp etter deg. I løpet av den tiden det tar har din Gin og Tonic blitt kald
- Prøvesmak og juster eventuelt mengden tonic og garnityr