White Lady med Blue Velvet Violet Gin blir vakker som et smykke. Den lekre lavendelfargede cocktailen kan med hell serveres for å imponere gjestene.
Her brukte jeg tørkede lavendelblomster som garnityr, jeg kan tenke meg f.eks lilla syrinblomster vil bli lekkert også litt utpå våren.
Et tips når du lager denne er å smake på blandingen i shakeren før du har i eggehviten for å bedømme hvordan du synes balansen med sødme og syrlighet er. Dersom sitronen din er spesielt sur må du ha i mer sødme. Begynn heller med lite sitron og ha i mer dersom det trenges.
White Lady med Blue Velvet Violet Gin
Beskrivelse
Ingredienser
- 3 cl Blue Velvet Violet Gin
- 2 cl Cointreau
- 1-2 cl Sukkerlake sukkerlake med 2 deler sukker til 1 del vann helst.
- 0,5-1 cl Sitronsaft ferskpresset
- 1 Eggehvite
- Lavendel
Dette trenger du
- Blue Velvet Violet Gin
- Cointreau
- Sukkerlake
- Sitron
- Egg Egget bør være lunkent, ellers blir ikke eggehviten stiv
- Cocktailglass
- Målebeger
- Isbiter
- Lavendel eller annet egnet garnityr
- Matpinsett
Slik går du frem
- Dersom du ønsker å bruke garnityr finner du frem dette så du har det klart før du begynner. Skal du legge noe på toppen av eggehvite er det lettest å bruke pinsett.
- Eggehviten bør ikke være kald, da er det vanskelig å få eggehviten stiv. Ha eggehviten og alle de andre ingrediensene unntatt isen i shakeren og rist som en gal i ca 30 sekunder. Dersom du bruker en Boston shaker hvor den ene delen er av glass kan du se når eggehviten blir stiv.
- Når eggehviten har blitt stiv har du i 3-4 isbiter og rister til drinken blir helt kald.
- Sil cocktailen over i glasset. Om ikke nok /all eggehviten blir med ut legger du den på toppen etterpå. Bruk eventuelt noe å skrape ut eggehviten med fra shakeren – og legg den pent på toppen.
- Legg i, eller på toppen evt garnityr
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.
1