Gin-Basil Smash med Knut Hansen Dry Gin

Gin-Basil Smash med Knut Hansen Dry Gin

Gin-Basil Smash med Knut Hansen Dry Gin ble veldig vellykket, men det var ikke akkurat en bombe. Knut Hansen Gin inneholder nemlig basilikum og passer derfor perfekt til dette.

Å lage en cocktail er litt mer jobb enn å lage seg en Gin og Tonic, men du verden så tilfredsstillende når resultatet blir bra. Liker du basilikum er dette noe du bør ha forsøkt.

For å få det til trenger du en muddler, en halv sitron, 1/4 til 1/3 dels plante frisk basilikum, gin og sukkerlake. I tillegg trenger du shaker, sil og is.

Basil smash

Gin-Basil smash – Historien om en cocktail

Basil smash eller Gin-Basil Smash. Sjansen er stor for at du har hørt navnet på denne cocktailen tidligere. I motsetning til de fleste andre cocktails som "alle" har hørt om, ... Les mer

Jeg forsøkte to varianter. Var på hytta, hadde ikke muddler, og brukte stavmikseren. Jeg ville jo gjerne at den skulle bli grønn. Jeg synes faktisk at det ble en smule forskjell i smaken, og at fargen på drinken ble hårfint mørkere grønn ved bruk av stavmikser.

Drinken på bildet er fra det siste forsøket vi gjorde, med muddler på den gammeldagse måten. Smaken er bedre. Det tok litt tid å få det bra nok, 4-5 minutter kanskje. Det er jo basilikum som lager fargen, og da må du knuse blandene godt sammen med den halve sitronen. Du finner detaljerte instrukser i oppskriften under. Lykke til!

Gin Basil Smash med Knut Hansen Gin
Gin-Basil Smash med Knut Hansen Dry Gin. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Gin Basil Smash med Knut Hansen Dry Gin

Nøkkelord: Basil Smash

Beskrivelse

Ingredienser

Slik går du frem

  • Finn frem glasset du skal bruke og sett det klart med is og litt vann så det blir kaldt.
  • Ha basilikum i shakeren sammen med en halv sitron. (Du trenger mer enn du tror, kanskje 1/4 plante blader). Muddle dette godt. Det er dette som lager fargen på cocktailen, så det er viktig for resultatet. Du stamper omtrent som en potetmos, men hardt.
  • Ha i sukkerlaken og gin
  • Shake med is til det har blitt skikkelig kaldt i ca 20 sekunder. Det sies det er lettere å få denne grønn om du bruker en shaker med to halvdeler i metall. (Altså en Boston, men uten glassdelen)
  • Tøm ut vannet og isen av glasset du skal sile over i – og ha i ny is. Dobbeltsil over i glasset så du får ut alle basilikum biter og evt små isbiter som vanner ut drinken. Dette betyr at du bruker en liten sil i tillegg til den som evt er på shakeren din.
  • Rør rundt så isen fordeler seg godt. Fyll evt opp med mer is om nødvendig.
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilbredning: 10 minutes
Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.