Hendrick's Orbium Gin

Hva passer til Hendrick’s Orbium Gin

Hendrick’s Orbium Gin er helt unik. Her har du en gin som er tilsatt både malurt og kinin, så i teorien inneholder den allerede mesteparten av en Gin og Tonic og en Dry Martini.

Denne ginnen presenteres som en gin som ikke passer for alle. Orbium er basert på samme oppskrift som vanlig Hendrick’s Gin, men tilsatt kinin, malurt og blå lotus blomst. Det er nok derfor den har fått den lekre blå flasken – bare den er grunn god nok til å ha lyst på denne. Denne har vi gledet oss til å få tak i.

En gin som dufter og smaker himmelsk

Fargen er helt klar, så du har ingen forventning til duft ut fra utseendet. Duften oppleves umiddelbart søt og blomstret. Det dufter mye som en Gin og Tonic når du kjenner duften av den bar. Men den har et snert av noe skarpt – einer og granbar kanskje, mot en søtlig sitronbakgrunn.

Smaken er kraftig og balansert, gir hint om urter, bitre noter, kanskje hellende mot cocktail bittere? Litt oljet, sitrus kanskje. Mye blomster, og mer enn et hint av agurk – men dempet, mer fordi jeg vet Hendricks jo må ha agurk.

Avlutningen er lang, varm, kunne godt vært pepper faktisk – det er nok paradiskornene som kommer frem, men er kanskje også malurten. Inntrykket er varmt, jord/gressaktig, og strekker seg ut.

Hvordan bruker du Hendrick’s Orbium Gin?

I motsetning til de fleste gin er denne ikke tenkt brukt med tonic i utgangspunktet, her har man siktet seg inn mot soda som blandevann. Muligens for å tekkes de som ikke er så glad i bitterheten i en tonic. Vår vane tro måtte vi selvsagt teste denne med tonic også, og med rett tonic passer det utmerket til tross for kinin overload og malurt i fleng. Skal du bruke en tonic her bør det nok være en med mye sødme, eller du må elske bitterhet og tonic. Vi forsøkte i all enkelhet med Schweppes Indian Tonic, og det fungerte strålende. Dette er en gin med masse futt, som overlever en kraftig tonic med mye sødme.

Hendrick’s Orbium Gin

Nøkkelord: Gin
Land: Skottland
Produsent: Girvan Distillery
Alkoholstyrke: 43,4%
Kalorier pr 4cl: 88kcal

Beskrivelse

Kjente ingredienser

Duft

 • Einer
 • Sitrus
 • Blomster
 • Granbar

Smak

 • Einer
 • Sitrus
 • Urter
 • Agurk
 • Blomster

Ettersmak

Anbefalt garnityr

 • Agurkskive
 • Roseblader
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes

Oppskrifter med Hendrick’s Orbium Gin

Produkter fra samme produsent

Les mer om produsenten

hendrick's gin

Hendrick’s Gin – en moderne gin i gammel innpakning

Hendrick's Gin så godt som symboliserer starten på den moderne gin-bølgen. Det var Hendrick's som beviste at gin kan smake noe annet enn granbar. Det er ikke lenge siden en ... Les mer

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.