In Flames Ikon No 13-nyheter på vinmonopolet september 2020

Hva passer til In Flames Ikon No 13 Gin

Del med andre ginteresserte:

In Flames Ikon No 13 Gin er ideen til Anders Fridén, vokalisten i det Svenske bandet In Flames. Dette er en einebær-fokusert kvalitetsgin med velbalansert sitrus og koriander, noe som tilsammen gjør den til en klassisk gin som samtidig skiller seg litt ut.

In Flames er Sveriges ledende metal-band. Sjangeren er melodisk death metal. De har gitt ut 12 album, og har vært på turne med blant andre Metallica, og Judas Priest.

Anders Fridén er ikke ukjent med alkohol. Han har faktisk en fast spalte i bladet Allt om Whisky. Hans første gin, In Flames Signature Craft Gin No. 13 – pink pepper and lime, ble utsolgt bare timer etter lansering.

De andre medlemmene i bandet kastet seg på. Gitaristen, Björn Gelotte, laget en gin med hylleblomst og agurk. Bandets andre gitarist, Niclas Engelin, laget en gin med grønn te og bergamot. Bassisten, Bryce Paul Newman, laget en unik gin med grapefrukt og rabarbra.

I 2018 arrangerte bandet en egen festival; Borgholm Brinner i byen Borgholm på Öland. I denne forbindelse laget de Borgholm Brinner Gin by In Flames. Denne var smaksatt med ingefær og granateple. Senere samme år slapp de Crew Batch – lingonberry and cranberry for å hedre alle de som får maskineriet bak In Flames til å fungere.

Hele bandet har vært involvert i hver eneste gin, fra start til slutt. Det sies at de er like dedikerte i produksjonen av gin som i produksjonen av musikk.

Deres syvende gin

In Flames Ikon No 13 blir således deres syvende i rekken. De seks andre har vært limited release gin. Denne kom på Vinmonopolet i september 2020. Ikon No 13 er deres første produkt i stor skala. Målet har vært å lage en einebær-fokusert kvalitetsgin, noe jeg syes de virkelig har klart. Det er også velbalansert sitrus og koriander, noe som tilsammen gjør den til en klassisk gin som samtidig skiller seg litt ut. Med 43% alkohol er det mye smak. Jeg har lyst til å prøve denne i en Dry Martini.

Denne ble tilgjengelig på Vinmonopolet i September 2020

I Sverige har bandet også lansert In Flames Tonic, produsert av ikke helt ukjente Eko-Bryggeriet i Norrköping. Denne er smaksatt med appelsinskall.

In Flames Ikon No 13 Gin

Nøkkelord: Gin
Land: Sverige
Produsent: Götene Vin & Spritfabrik AB
Alkoholstyrke: 43,0%
Farge: Klar
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med In Flames Ikon No 13 Gin

Andre gin fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.