Martini Rosso

Martini Rosso

Del med andre ginteresserte:

Martini Rosso er en Italiensk vermut med en oppskrift som daterer til 1860-tallet. Dette er sannsynligvis den mest kjente røde vermuten, og det er dermed lett at den blir den man måler andre vermuter mot.

Oppskriften er opprinnelig Rossi sin og er ikke kjent. Den har passert fra den ene etter den andre av firmaets «herbalist’er» helt siden den ble laget. Vermut er i utgangspunktet aromatisert vin, som er tilsatt forskjellige urter og krydder. Malurt, sommersar og askrot er tre kjente ingredienser i Martini Rosso. Fargen kommer blant annet av karamell.

Martini Rosso er en søt og middels fyldig rød vermut. Den har krydderpreg og en litt bitter avslutning.

Funfact: Askrot er det som var kjent som Moses brennende busk, denne dyrkes som prydplante også i Norge.

Martini Rosso

Nøkkelord: Vermut, rød
Land: Italia
Produsent: Martini & Rossi
Alkoholstyrke: 15%
Sødme: 3/5
Farge: Rødbrun
Fylde: 3/5
Friskhet: 2/5
Kalorier pr 4cl: 88kcal

Beskrivelse

Kjente ingredienser

  • Malurt
  • Askrot
  • Sommersar
  • Karamell

Duft

Smak

  • Bittersøt
  • Krydder
  • Anis
  • Muskat
  • Kanel

Ettersmak

  • Bittersøt
  • Krydder
  • Frisk
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes

Oppskrifter med Martini Rosso

Flere produkter fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.