Christmas Martinez med Langley’s Old Tom Gin er en Martinez med en vri. Her har vi brukt Padró & Co. Rojo Clásico vermut. Dette er en vermut som har et innslag av kanel og nellik, noe som gjør at den passer perfekt til jul.
Christmas Martinez med Langley’s Old Tom Gin
Slik går du frem
- Sett martiniglasset til kjøling ved å legge en isbit i glasset og fylle det med kaldt vann.
- Mål opp gin og vermut. Hell dette i røreglasset.
- Rør i 20 sekunder.
- Tøm martiniglasset. Rist ut vannet.
- Sil væsken over i martiniglasset.
- Når du bruker appelsinskall bruker du en zester eller potetskreller og tar av en bit på 2-3 cm. Skjærer eller vrir du skallet over glasset får du oljene spredd på toppen. Dette gir mer smak enn om du bare legger skallet oppi.
- Tre appelsinskall strimmelen på et cocktailpinne, sett stjerneanisen på spissen av cocktailpinnen og legg den over glasset. Nå kan du røre med den om du ønsker mer anispreg eller du kan la duften av den være nok.
1