Clover Club Cocktail

Clover Club

Clover Club er en fluffy rosa drink som har sitt navn etter en herreklubb i Philadelphia. Stikkordene her er søtt, syrlig og elegant. Farlig godt er det også.

Historien bak Clover Club

Clover Club er en cocktail oppfunnet i 1908, i en herreklubb med tilholdssted på hotellet Belleuve-Stratford i Philadelphia. Klubbens medlemmer var blant andre lokale advokater, forretningsmenn og politikere. Så der satt de altså, snakket business, og nøt denne litt fluffy rosa drikken. Klubben, om du ikke har forstått det allerede, het Clover Club.

Den første gangen cocktailen Clover Club ble omtalt i en cocktailbok var i 1910. Den gikk da under navnet “The Clover Club Coctail”. Det skjedde i Raymond E. Sullivan’s The Barkeeper’s Manual, da med et mintblad som garnityr. Mintbladet ble etterhvert mindre populært, og om man inkluderte det ble cocktailen kalt Clover Leaf.

Cocktailen Clover Club forsvant stort sett fra barkartene i det meste av 1900 tallet. Den gjenoppstod under cocktail renessansen på tidlig 2000-tallet. Clover Club er dermed en klassisk pre prohibition cocktail, og en av de som har overlevet forbudstiden.

Clover Club er en cocktail som ser uskyldig ut, men den kan være like farlig som en Martini.

Hvordan lager du en Clover Club?

Clover Club er en cocktail med bringebær eller grenadine. I den opprinnelige oppskriften er det brukt grenadine. Skummet er laget av eggehvite. Det vanligste er å bruke Chambord eller annen bringebærlikør, eller kanskje vil du bruke hjemmelaget bringebærsirup. Alternativt kan du bruke grenadine (granateple sirup). De øvrige ingrediensene er friskpresset sitron, sukkerlake og med skum på toppen.

Det anbefales som regel å “dry-shake” ingrediensene, det vil si å shake uten is først. Gjerne opptil et minutt. Dette er for at eggehviten skal bli stiv. Deretter tar man i isbiter og shaker til det blir kaldt før man siler over i et kaldt glass.

Clover Club Cocktail

Nøkkelord: Clover Club, Generisk

Beskrivelse

Ingredienser

Dette trenger du

Slik går du frem

  • Eggehviten bør ikke være kald, da er det vanskelig å få eggehviten stiv. Ha eggehviten, og alle de andre ingrediensene unntagen isen, i shakeren og rist som en gal i ca 30 sekunder. Dersom du bruker en Boston shaker hvor den ene delen er av glass kan du se når eggehviten blir stiv.
  • Når eggehviten har blitt stiv har du i 3-5 isbiter og rister til drinken blir helt kald.
  • Dobbeltsil cocktailen over i glasset. Om ikke nok/all eggehviten blir med ut, legger du den på toppen etterpå. Bruk eventuelt noe å skrape ut eggehviten med fra shakeren – og legg den pent på toppen.
  • Legg forsiktig på en bringebær som garnityr. Bruk gjerne pinsett, det er lettere å få det til å bli liggende på skummet da.
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilberedning: 10 minutes
Total tid: 15 minutes

Våre anbefalte Clover Club Cocktail oppskrifter

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.