Hva passer til Kimerud Gin

Hva passer til Kimerud Gin

Kimerud Gin er en moderne gin fra Kimerud gård i Lier, rett utenfor Oslo. Den inneholder 22 botaniske ingredienser hvor de fleste vokser på deres egen gård.

Ginen destilleres fem ganger, og etter dette tilsettes kun rent fjellvann. En ingrediens kommer lenger vekk fra, og det er rosenrot som plukkes av familie lenger nord i landet.

Dette er en rund og god gin med 40% alkohol som passer utmerket i en Gin og Tonic. Den er destillert på samme måte som en London Dry gin og inneholder blant annet koriander, ingefær, valnøtt, mint, kvann, appelsin og sitronskall samt rosenrot – i tillegg til einer selvsagt.

Smak og duft for Kimerud Gin:

Jeg vil si duften er mild koriander og ingefær, sitrus og litt mint – og noe rundt som kan være valnøtt.
Smaken er spennende, skifter mye; starter med sødmefull sitrus, litt anisaktig mint, rund ingefær.
Ettersmak: Lang, anis og pepper, sitrus og en urtemiks som varer.

Her er det mye pasjon og personlig engasjement som har klart å utvikle en nydelig portefølje gin. Dette var deres første gin og så vellykket at det ble mange flere. Den fikk dobbel gull i China Wine & Spirit Awards 2017.

Les om vårt besøk hos Kimerud.

Kimerud Gin

Nøkkelord: Gin
Type: Modern Dry
Land: Norge
Produsent: Kimerud AS
Alkoholstyrke: 40%
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Les mer om produsenten

KIMERUD Distillery

Kimerud Distillery – en drøm som ble til virkelighet

Kimerud Distillery ligger en drøy halvtime sør for Oslo. Her, med god utsikt over jordbrukskommunen Lier, lages en håndfull varianter av Kimerud Gin som eksporteres til over 30 land. I ... Les mer

Oppskrifter med Kimerud Gin

Andre gin fra samme produsent

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.