Cocchi Rosa Americano er en italiensk aperitiff laget på en base av rødvin. Den har noter av sitrus, safran, vanilje, ingefær og roser, i tillegg til bitterheten fra gentian og kinin.
Basen her er rødvin, men ellers har den samme krydderbase som Cocchi Bianco Americano. I tillegg er den tilsatt safran, vanilje og roser. Tradisjonelt drikkes Cocchi Rosa Americano med litt soda og skall av rosa grapefrukt. Den kan svært godt brukes i en spritz. I en spritz bruker du en musserende eller produsentens forslag om Brachetto-vin. I cocktails fungerer den veldig bra med gin og annen klar sprit. Når denne er åpnet bør den lagres kaldt og drikkes innen en måned. Dette er nå den nyeste av Cocchi sine varianter av aperitiff/vermut.
Denne er faktisk balansert, med et smaksbilde midt mellom vermut og bitter. Jeg mener du kan ta én del gin og to deler av denne og lage deg en kjapp og enkel kvasi-negroni. Appelsinskall er selvfølgelig som garnityr.
Duft- og smaksnotater
Duften er krydret varm med tydelig sitrus, bitternoter, rose, ingefær, vanilje og safran. Smaken bekrefter sødme, men også en bombe av andre inntrykk. Dypt krydret, sødme, varm bitterhet, sitrus og roser. Det er komplekst, integrert og ekstremt vanedannende.
Cocchi Rosa Americano
Beskrivelse
Kjente ingredienser
- Vin
- Rose
- Safran
- Vanilje
- Urter
- Krydder
- Artemisa
- Kinin
- Appelsinskall
- Rabarbra
- Stjerneanis
- Einer
- Roseblader
- Achillea
- Hylleblomst
- Muskattblomme
- Quassiatre
- Koriander
- Gentian
- Krydder
Duft
- Rose
- Sitrus
- Safran
- Vanilje
- Bitter
- Urter
- Krydder
Smak
- Søt
- Krydder
- Bitter
- Honningaktig
- Rose
- Vanilje
- Safran
Ettersmak
- Bitter
- Krydder
- Søt
Mer informasjon
Oppskrifter med Cocchi Rosa Americano
Produkter fra samme produsent
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, og Youtube.