Hva passer til Darnley’s Original Gin

Hva passer til Darnley’s Original Gin

Del med andre ginteresserte:

Darnley’s Original Gin er en London Dry gin med en twist. Den baserer seg på bare seks botanicals. Det er uvanlig i dagens marked hvor det ser ut til å være en konkurranse om å få inn fleste mulige ingredienser.

De fem første ingrediensene er klassiske gin ingredienser, men den siste, hylleblomst – gjør ginnen lettere og mindre typisk London Dry. Det gjør den mer sommerlig, noe blomstret med en nesten sitrusaktig tone. Darnley’s Original ble faktisk inspirert av hylleblomst som vokste vilt rundt Wemyss familiens gård i Skottland, som destillatørene plukket og tørket for hånd da de laget denne oppskriften.

Ginen sies å være nydelig bare med is, (litt usikker på om jeg er enig i det) søt og krydret med fruktige blomstrede noter fra hylleblomsten. Personlig synes jeg riktignok smaken var vel mye kvann eller lakris når man drakk den bar.

Med tonic er den faktisk super. Den er kraftig nok til å balansere en vanlig Schweppes Indian Tonic, men passer antagelig til de fleste andre vanlige premium tonic. Tonic bringer frem en nesten grapefruktaktig note. Du kjenner sitrusen godt. Einer dominerer, men lar notene av hylleblomst og kvann og orris slippe igjennom.

Vi har forsøkt denne med Fentimans hylleblomsttonic, og det fungerer bra. Fentimans er lite søt i forhold til andre hylleblomsttonicer. Jeg antar andre vil fungere bra også.

Funfact; Ginen er produsert for Wemyss familien. De er whiskey-handlere hvis familiesete er Wemyss slott, Skottland. I 1565 fikk Mary Queen of Scots først øye på sin fremtidige ektefelle Lord Darnley gjennom vinduene i Wemyss Castle. Ginen er navnet etter denne begivenheten.

Premiering gitt til Darnley’s Original Gin

2014 SFSC Gull (San Fransisco World Spirits Competition)
2019 ISC Sølv (International Spirits Challenge)
2022 SGGM Sølv (Spirit business Global Gin Masters)

Duft- og smaksnotater

Duften starter med einer og fortsetter med en floral sitrus. Smaken er av einer og en blanding av rosa grapefrukt og sitrus. Avslutningen bikker mot einer og litt krydder.

Darnley’s Original Gin

Nøkkelord: Gin
Type: London Dry gin
Land: Skottland
Produsent: Darnley’s Distillery
Alkoholstyrke: 40%
Farge: Klar
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Darnley’s Original Gin

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte: