Nye Gin på Vinmonopolet 6 mars 2024

Nye gin på Vinmonopolet 6 mars 2024

Det kom syv nye gin på Vinmonopolet onsdag 6 mars 2024. I tillegg finner vi flere relanseringer. Det kom også et par spennende vermuter og alkoholfrie ready to drink.

Her finner du bilder og kortfattet informasjon slik at du får et bedre beslutningsgrunnlag. Følg med, fyldigere omtale følger i dagene som kommer. Endringer kan forekomme i lanseringene, vi oppdaterer straks vi har eventuell ny informasjon.

Atlungstad Dry Gin No7

Atlungstad Dry Gin No7
Bilde av Atlungstad Dry Gin No7 (Bilde: Produsenten)

Denne vant et anbud for Vinmonopolet og kommer derfor i basisutvalget. Den blir med andre ord lett å få tak i. Den selges på PET flaske med pant, mindre og lettere å dra på, – bedre for alle. Selv om innpakningen ikke er den mest spennende, er det ingenting i veien med innholdet.

Navnet kommer av at den har syv ingredienser utenom selve spriten. Disse er einer, pomerans, grønn koriander, spansk kjørvel, pors og reinlav. Her kan du lese vår omtale av Atlungstad Dry Gin No7.

Denne kommer i basisutvalget. Flasken er av plast og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 389,90.

Atlungstad Tuddal Gin

Atlungstad Tuddal Gin
Atlungstad Tuddal Gin (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Nok et hyggelig lokalprodukt å støtte for de som har tilknytning til stedet. Dette er en ganske klassisk gin, som passer godt med en vanlig tonic og sitronskall. Dette er en relansering av en gin tidligere produsert av Egge gård. Ganske artig at det er to einebær i hver flaske, det vil gjøre at smaken og fargen endrer seg litt over tid. Du kan lese vår omtale av Atlungstad Tuddal Gin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 499,90.

Bivrost Cask Aged Gin 2024

Bivrost Cask Aged Gin 2024
Bivrost Cask Aged Gin 2024 (Bilde: Produsenten)

Her kommer årets utgave av Bivrost Cask Aged Gin. Vi har omtalt de tidligere versjonene. Du kan se litt mer 2021 og 2022 versjonen her. Denne anbefales drukket alene, til dessert eller iskrem, eller som ingrediens i Martinez eller i en Old Fashioned. Denne gangen er det lagt ned to fat, fra januar og februar 2023. 1300 flasker er produsert.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 44%. Pris ved lansering er 620,90.

Brennevinsgrova Premium Gin, 20cl

Brennevinsgrova Premium Gin 20clNye gin på Vinmonopolet 6 mars 2024
Brennevinsgrova Premium Gin 20cl (Bilde: Produsenten)

Her kommer denne nydelige ginen i en praktisk tur-størrelse. Tipper at denne kan finne veien til mange ryggsekker. Her kan du lese vår omtale av Brennevinsgrova Premium Gin.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 20cl. Alkoholinnholdet er 46,2%. Pris ved lansering er 219,-.

Byron’s Gin Bird Cherry 

Byron's Gin Bird Cherry Nye gin på Vinmonopolet 6 mars 2024
Byron’s Gin Bird Cherry (Bilde: Produsenten)

Dette er et håndlaget produkt fra Speyside Distillery i Skotland. De botaniske ingrediensene er hovedsakelig hentet fra destilleri-hagene og Cairngorms nasjonalpark. Destilleriet er mest kjent for whisky. Ginen inneholder blant annet gulmaure, blåbær, rognebær, hegg (bird cherry på engelsk), vill timian og en bregne med sitronduft. Vi har ikke smakt denne.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 43%. Pris ved lansering er 844,90.

Elsker London Dry Gin

Elsker London Dry Gin
Elsker London Dry Gin (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Dette er en klassisk einebær- og sitrusfokusert gin. Basen er potetsprit. Mer informasjon kommer i løpet av dagen. Du kan lese vår omtale av Elsker London Dry Gin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 37,5%. Pris ved lansering er 399,90.

Elsker Nordic Berry Gin

Elsker Nordic Berries Gin
Elsker Nordic Berries Gin (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Dette er en nydelig gin med rene og klare smaker av skogsbær og einebær. Du kan lese vår omtale av Elsker Nordic Berry Gin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 37,5%. Pris ved lansering er 449,90.

Indian Summer Ex Ardmore Peated Cask Strength Gin

Indian Summer Ex Ardmore Peated Cask Strength GinNye gin på Vinmonopolet 6 mars 2024
Indian Summer Ex Ardmore Peated Cask Strength Gin (Bilde: Produsenten)

Det kan se ut som denne sist var inne på Vinmonopolet våren 2021, og nå er tilbake. Den er modnet i et fat som tidligere inneholdt Ardmore whisky. Smaken skal være søt og frisk med myk sitrus og et hint av torv. Erfaringsmessig er dette oftest gin som minner mest om peated whisky, så liker du whisky røksmak kan det passe deg veldig bra.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 51,8%. Pris ved lansering er 914,-.

MAeCO Italian Premium Dry Gin

MAeCO Italian Premium Dry Gin
MAeCO Italian Premium Dry Gin (Bilde: Produsenten)

Dette er en spennende italiensk gin. Her er historien deres at smakene fra havet og fjellene møtes. Det er en urteeksplosjon og mye smak. Vannet som er brukt er fra den høyeste kilden i Europa; 2042 meter høyt. Flasken er av resirkulert glass. Dette er kanskje den mest spennende ginen i dette slippet av nye gin på Vinmonopolet 6 mars 2024. Du kan lese vår omtale av MAeCO Italian Premium Dry Gin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 42%. Pris ved lansering er 829,90.

Myken Arktisk Sommergin 

Hva passer til Myken Arktisk SommerginNye gin på Vinmonopolet 6 mars 2024
Myken Arktisk Sommergin (Bilde: Produsenten)

Selvsagt kan du drikke Myken sommergin hele året. Her har de valgt ingredienser som alle finnes i området rundt Myken. Det er bær, engsyre, fingertare, mjødurt, rabarbra med mer. Destilleriet anbefaler å drikke den bare med is, eller i en G&T. Det er en god stund siden vi smakte denne sist, men ingrediensene ser ut til å være de samme. Du kan lese vår omtale av Myken Arktisk Sommergin her.

Denne kommer i basisutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 47%. Pris ved lansering er 444,40.

Smögen Strane Navy Strength Gin 

Smögen Strane Navy Strength GinNye gin på Vinmonopolet 6 mars 2024
Smögen Strane Navy Strength Gin (Bilde: Produsenten)

Den skal ha en tydelig sitron start hvor einer så blir tydelig etterhvert. Andre smaker dukker opp etter hvert. Mandel og kanel skal blant annet være til stedet. Vi har ikke smakt denne.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 57,1%. Pris ved lansering er 903,-.

Svenska Eldvatten Göteborg Gin

Svenska Eldvatten Göteborg Gin

Dette er en gin som har vært innom polet i perioder. Vi liker denne veldig godt, og har tidligere omtalt den. Du kan lese vår omtale av Svenska Eldvatten Göteborg Gin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 45%. Pris ved lansering er 463,-.

White Dragon Gin 2023

White Dragon Gin
White Dragon Gin (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Nå kommer White Dragon Gin inn i bestillingsutvalget. Dette er en gin med artig historie, og en fyr som ikke gir seg bak utviklingen. Du kan lese vår omtale av White Dragon Gin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 55,5%. Pris ved lansering er 992,10.

Andre produkter

Vermut

Avezza Vermouth di Torino Bianco

Avezza Vermouth di Torino Bianco
Avezza Vermouth di Torino Bianco (Bilde: Produsenten)

Denne vermuten fra Avezza opplyses å være en frisk med sitrusnoter, aromatisk urter og kinin. Den skal være balansert og med honning i ettersmaken. Visstnok perfekt å nyte bar, gjerne med en skive appelsin og is. Den skal også være perfekt som en frisk sommerlig cocktail, gjerne med tonic og is. Det blir morsomt å teste denne. Omtale kommer.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 75cl. Alkoholinnholdet er 18%. Pris ved lansering er 399,-.

Avezza Vermouth di Torino Rosso

Avezza Vermouth di Torino Rosso
Avezza Vermouth di Torino Rosso (Bilde: Produsenten)

Denne vermuten skal ha god struktur med noter av vanilje, rabarbra, einer ristet tre og julekrydder (nellik, kanel, tørket appelsin). Den skal være svært godt balansert med en ettersmak av urter. Anbefales til Negroni, Americano, Manhattan eller simpelthen servert alene med en skive appelsin. Vi gleder oss til å prøve! Omtale kommer.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 75cl. Alkoholinnholdet er 18%. Pris ved lansering er 399,-.

Ready to Drink

Tanqueray Alcohol Free with Tonic Zero Sugar 

Tanqueray Alcohol Free with Tonic Zero Sugar 
Tanqueray Alcohol Free with Tonic Zero Sugar (Bilde: Produsenten)

Alkoholfri Gin og Tonic på boks. Den skal inneholde samme smak som Tanqueray gin, men G&T’en er tilsatt sødme, muligens fra tonicen. Høres ut som en praktisk drikk på tur! Vi har ikke smakt denne, men jeg kunne godt tenke meg denne på tur.

Denne kommer i partiutvalget. Metall boks, 25cl. Alkoholinnholdet er 0%. Pris ved lansering er 40,-.

Caleño Passion Fruit Martini Spritz

Caleño Passion Fruit Martini SpritzNye gin på Vinmonopolet 6 mars 2024
Caleño Passion Fruit Martini Spritz (Bilde: Produsenten)

Alkoholfri Passionfrukt martini, denne burde jo inneholde gin dersom den hadde alkohol så… Høres fristende ut kommende sommer. Vi har ikke smakt denne.

Denne kommer i partiutvalget. Metall boks, 25cl. Alkoholinnholdet er 0%. Pris ved lansering er 45,20,-.

Dette var alt om nye gin på Vinmonopolet 6 mars 2024 i denne omgang. Følg med etter hvert som vi legger ut omtale av produktene, da linkes de inn i denne artikkelen. Bokmerk den for enkel tilgang!

Er du interessert i flere artikler om nye gin-relaterte produkter på Vinmonopolet? Du kan se alle våre tidligere lanseringartikler her.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.