Shaken Negroni med Harahorn X-mas Edition Gin er en elegant måte å servere den klassiske gincocktailen Negroni på. I denne utgaven har vi kjørt på med julekrydder. Ginen heter tross alt Harahorn X-mas Edition Gin.
Noe av hemmeligheten bak en god Shaken Negroni med Harahorn X-mas Edition Gin er å la appelsinskall, kanel og nellik hvile litt i shakeren sammen med alkoholen og isbitene. På denne måten får krydderet og appelsinskallet tid til å sette smak på drinken. Det er også viktig at du dobbeltsiler i det du heller væsken over i glasset. På denne måten unngår du å få rester av krydder og is i drinken.
Denne oppskriften holder til ett glass.
Dette trenger du kanskje
*Hvis du handler noe ved bruk av disse linkene er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden, uten at det koster deg noe ekstra.
Shaken Negroni Harahorn X-mas Edition Gin
Beskrivelse
Ingredienser
Dette trenger du
- Harahorn X-mas Edition Gin
- Martini Riserva Speciale Rubino
- Campari Bitter
- Appelsin
- Isbiter
- Potetskreller
- Coupe glass eller martiniglass
- Målebeger
- Barsil
- Shaker
- Kanelstang
- Nellik
Pynt med
Slik går du frem
- Vask og tørk frukten du skal bruke som garnityr
- Sett glasset til kjøling ved å fylle det med isbiter og kaldt vann
- Skrell 3 lengder på ca 5cm med appelsinskall
- Ha gin, vermut, og bitter i shakeren
- Vri to av appelsinskallene over shakeren for å få ut oljene. Slipp de deretter ned i shakeren.
- Ha i en bit kanelstang og et titalls nellikspiker
- Fyll shakeren med is
- Nå skal innholdet i shakeren få stå å hvile litt. Dette er fordi krydderet og appelsinskallet skal få tid til å sette smak. Rydd bort alt du ikke trenger.
- Rist i ca 20 sekunder. Shakeren bør være nesten ubehagelig kald før du gir deg
- Rist vannet ut av glasset
- Sil væsken over i glasset ved hjelp av barsilen
- Pynt med det siste appelsinskallet
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.