Campari Bitter

Campari Bitter

Del med andre ginteresserte:

Campari er en Italiensk bitter som brukes i cocktails eller blandes med soda eller juice. Historien til Campari går helt tilbake til 1860 årene og kommer, som veldig mange andre aperitiffer, fra området rundt Torino i Italia. Campari smaker bittert, søtt og komplekst.

Campari er den mest kjente av Søreuropeiske bittere, og i de alle fleste tilfeller den som blir brukt. Merket er så kjent at mange ikke vet at det finnes andre typer, og det er forsvinnende lite som selges av andre søreuropeiske bittere i forhold – iallfall i Norge.

Campari Bitter kan ikke sammenlignes med nordeuropeiske bittere som man tradisjonelt drikker bar ved siden av for eksempel øl. Du må ikke forveksle den med bitter-dråper som selges som smakstilsetning, og bare er beregnet å doseres med pipette. Campari Bitter brukes oftest som en cocktailingrediens. Den er både søt og bitter på en gang og passer godt å blande med soda. Mange liker den også med prosecco eller andre musserende produkter, på samme måte som det har blitt populært å bruke Aperol.

Opprinnelsen til Campari Bitter

Gaspare Campari ble født i 1828 og begynte å arbeide i Bass Bar i Torino allerede da han var 14 år. I 1840- årene solgte han en bitter han i begynnelsen kalte Bitter all’uso d’Hollandia for å kapitalisere på populariteten Hollandske likører hadde på den tiden. Drikken hadde åpenbart ingen forbindelse til Holland, men det forhindret ikke at populariteten tok av. Den endelige oppskriften hans på Campari stammer fra 1860 og inneholdt da mer enn 60 naturlige ingredienser inkludert urter, krydder, bark og fruktskall. Hva ingrediensene faktisk består i er det svært få som vet. Det eneste som er kjent er vann og alkohol. Campari har i Norge 25% alkohol. Alkoholprosenten varierer fra 20,5 til 28% avhengig av hvilket land du kjøper den i.

Campari var tidlig ute med annerledes reklame

Den første Campari reklamen ble trykket allerede i 1889 i den ledende avisen i Italia Corriere della Serra. Over tiden har de variert en hel del. De har faktisk hatt alt fra årlige kalendre, til korte videosnutter og 12 minutters kortfilmer.

En par korte reklamefilm for Campari, etterfulgt av kortfilmer – også med Campari.

Duft og smaksnotater for Campari Bitter

Duften er krydret bitter, med tydelig sødme mot slutten. Smaken er først søt med sitrus, så tydelig bitter. Deretter kjenner du krydderbomben, treet – sandeltre kanskje, bark og urter. Ettersmaken er bitter og pepret med en avrundet sødme på slutten.

Campari Bitter

Nøkkelord: Bitter
Land: Italia
Produsent: Campari
Alkoholstyrke: 25%
Sødme: 3/5
Bitterhet: 4/5
Farge: Karmosinrød
Fylde: 3/5
Kalorier pr 4cl: 88kcal

Beskrivelse

Kjente ingredienser

  • Urter
  • Planter
  • Sitrus
  • Vann
  • Alkohol

Duft

  • Bitter
  • Sitrus
  • Krydder
  • Sødme
  • Tre
  • Urter

Smak

  • Sødme
  • Bitter
  • Krydder
  • Tre
  • Urter

Ettersmak

  • Bitter
  • Pepper
  • Sødme
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Campari er en Italiensk bitter som brukes i cocktails eller blandes med soda eller juice. Campari smaker bittert, søtt og komplekst.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Campari Bitter

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, og Youtube.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.