En Red Snapper er en Bloody Mary hvor vodka er byttet ut med gin. Dette er en cocktail som har et stort rom for kreativitet, både visuelt og smaksmessig.
Etter min mening passer gin mye bedre til denne drinken enn er nøytral vodka. Årsaken er rett og slett at mange av ingrediensene i gin passer utrolig bra til tomatjuice og de andre ingrediensene i denne drinken.
Historien bak Red Snapper
Historien om Red Snapper startet på Harry’s New York Bar i Paris i 1921. Bartenderen Fernand Petiot serverte da en enkel blanding av vodka og tomatjuice. Denne drinken ble kalt Bloody Mary. Etter forbudstiden flyttet Petiot til New York. På denne tiden var det lettere å få tak i gin enn vodka i USA, dette forklarer valget av gin. Det var også her at Petiot blandet inn Worcestershire sauce og Tabasco. Disse to ingrediensene er i dag selvfølgelige også i en Bloody Mary.
Hvor navnet Red Snapper kommer fra er litt usikkert. Dette er faktisk det engelske navnet på den fisken vi kaller uer på norsk. Snappere er betegnelsen på den fiskearten vi kaller piggfinnefisk.
Her skal du få et innsidetips: Prøv aldri fisk som garnityr til denne drinken!
Hvordan lager du en Red Snapper
Valg av gin til en Red snapper er viktig. Du må velge en gin som passer med kombinasjonen av tomatjuice, Worcestershire sauce og Tabasco. Start med å prøvesmake gin og tomatjuice. Ginen bør helst være litt kraftig, og ha godt einebærpreg. Et annet alternativ er å bruke navy-gin. Plymouth Gin, og deres navy-utgave er også ypperlige til denne drinken. Rutte Celery Gin er selvfølgelig perfekt.
Det enkleste er å røre ingrediensene i ett stort glass med is – det samme glasset du skal servere det i. Dersom du vil lage en pen saltkant kan det lønne seg å la det være litt plass på toppen, slik at du ikke ødelegger saltkanten når du rører. Det er de som mener at du kan shake en Red Snapper. Du vil da få en mer utvannet drink som også er tynnere i konsistensen.
Garnityr til Red Snapper
Listen over mulige garnityr er lang
- Selleri
- Cherrytomater
- Oliven
- Sitronpepper
- Sitronbåt
- Spekepølse
- Limepepper
- Chili
- Limebåt
- Chorizo pølse
- Kapers
- Sort pepper
Dette trenger du kanskje
*Hvis du handler noe ved bruk av disse linkene er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden. Dette kan du gjøre uten at det koster noe ekstra.
Barskje med mudler fra Bredemeijer. Laget i rustfritt stål. Tåler oppvaskmaskmaskin. 25,4cm lang.
Red Snapper
Beskrivelse
Ingredienser
- 4 cl Gin
- 1 cl Sitronsaft eller
- Limesaft
- 15 cl Tomatjuice
- 2-4 dash Worchesterchire Sauce
- 1-4 dash Tabasco
- Pepper
- Limebåt
- Stangselleri
Dette trenger du
Pynt med
- 1 Limebåt
- Pepper
- Stangselleri
Slik går du frem
- Gjør klart garnityret; skjær opp to båter lime Den ene skal brukes som garnityr, den andre skal saften klemmes i drinken om du liker det slik.
- Fyll glasset med is.
- Mål opp gin og tomatjuice i glasset. Ha i sausene og eventuell bitter etter smak. Kvern i salt og pepper etter smak. Klem i saften av en båt lime om du liker smaken av det.
- Stikk en stilk selleri ned i drinken. Bruk denne som rørepinne
- Legg i en båt lime som pynt. Bruk gjerne også annen garnityr i tillegg. Kvern noen få korn pepper på toppen
Våre anbefalte Red Snapper oppskrifter
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.