lage Perfect Martinez

Perfect Martinez

Det er flere måter å lage en Perfect Martinez på. Her får du historien bak drinken, og gode råd om hvordan du kan lage din egen variant. Perfect Martinez er forløperen til den moderne Dry Martinien og kan være den ultimate klassiske cocktailen.

Gå rett til oppskriften ved å klikke her.

Om cocktailen Perfect Martinez

Perfect Martinez er ikke en hvilkensomhelst cocktail. Den ble skapt på 1860 tallet på Occidental Hotel i San Francisco, California – av bartenderen Jerry Thomas. Thomas sees på som opprinnelsen til Amerikansk mixology.

The Occidtental Hotel ble ødelagt i det store jordskjelvet med påfølgende branner i San Fransisco i 1906 og aldri gjenoppbygget. Oppskriften derimot overlevde på grunn av Bar-Tender’s Guide (alternativt kalt How to Mix drinks or The Bon-vivant’s Companion). Boken er fremdeles tilgjengelig i diverse utgaver, og linken her er til en rimelig utgave på engelsk. Boken ble opprinnelig utgitt i 1862 og The Bar-Tender’s Guide var den første drinkboken noen gang utgitt i USA.

Den opprinnelige oppskriften

Det er med Perfect Martinez som med Dry Martini; oppskriften har endret seg i takt med folks drikkevaner. Den opprinnelige oppskriften så slik ut:

1 del Old Tom Gin
1 del Søt Vermut
2 dasher Curacau
2 dasher angostura bitters

Hva er Old Tom gin

Hva er Old Tom gin?

Kort fortalt er Old Tom gin en gin type som var populær på 1800-tallet, men som har gjort et lite comeback de senere årene. Old Tom gin er litt søtere ... Les mer

Siden den gang har Curacau blitt erstattet av tørr vermut, og Cointreau kommet til. Min gjenoppdagelse av denne cocktailen skjedde under London Cocktail Week i 2017. Bartenderen fra Fairmont Hotel var bare helt fantastisk og laget en variant jeg virkelig likte av denne cocktailen. Hans entusiasme og kunnskap var ekstremt inspirerende, og det å treffe entusiastiske mennesker med yrkesstolthet er virkelig en av de tingene som gjør denne gin-hobbyen vår morsom og varig.

Gå rett til oppskriften ved å klikke her.

Her kan du se en video av hvordan drinken lages på Fairmont Pacific Hotel.

Her er en praktisk forklaring på hvordan du lager cocktailen Perfect Martinez.

Oppskriften under er vår egen variasjon over Fairmont Hotel sin oppskrift. Den eneste forandringen jeg har gjort er å bruke dobbelt så mye gin og å eksperimentere med forskjellige gin. Jeg har landet på appelsinskall som mitt favoritt-garnityr til denne cocktailen.

Slik kan du lage Perfect Martinez

Perfect Martinez

Nøkkelord: Generisk, Martinez

Slik går du frem

  • Sett martiniglasset til kjøling ved å legge en isbit i glasset og fylle det med kaldt vann.
  • Mål opp gin og de andre ingrediensene. Hell dette i røreglasset.
  • Rør i 20 sekunder.
  • Tøm martiniglasset. Rist ut vannet.
  • Sil væsken over i martiniglasset.
  • Skjær av 5 cm av skallet du skal pynte med.
  • Vri skallet over glasset for å få ut oljene og heng det over kanten på glasset.
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilbredning: 5 minutes
Total tid: 10 minutes

Kjøp Jerry Thomas’ Bartenders Guide: How To Mix Drinks *

Dette er den mest komplette reproduksjonen av boken som første gang ble utgitt i 1862. Her får du 238 sider med oppskrifter og teknikker. Denne er et must for enhver bar-entusiast.

Pris: 149,-

Våre anbefalte oppskrifter på Perfect Martinez

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.