Det er flere måter å lage en Perfect Martinez på. Her får du historien bak drinken, og gode råd om hvordan du kan lage din egen variant. Perfect Martinez er forløperen til den moderne Dry Martinien og kan være den ultimate klassiske cocktailen.
Gå rett til oppskriften ved å klikke her.Om cocktailen Perfect Martinez
Perfect Martinez er ikke en hvilkensomhelst cocktail. Den ble skapt på 1860 tallet på Occidental Hotel i San Francisco, California – av bartenderen Jerry Thomas. Thomas sees på som opprinnelsen til Amerikansk mixology.
The Occidtental Hotel ble ødelagt i det store jordskjelvet med påfølgende branner i San Fransisco i 1906 og aldri gjenoppbygget. Oppskriften derimot overlevde på grunn av Bar-Tender’s Guide (alternativt kalt How to Mix drinks or The Bon-vivant’s Companion). Boken er fremdeles tilgjengelig i diverse utgaver, og linken her er til en rimelig utgave på engelsk. Boken ble opprinnelig utgitt i 1862 og The Bar-Tender’s Guide var den første drinkboken noen gang utgitt i USA.
Den opprinnelige oppskriften
Det er med Perfect Martinez som med Dry Martini; oppskriften har endret seg i takt med folks drikkevaner. Den opprinnelige oppskriften så slik ut:
1 del Old Tom Gin
1 del Søt Vermut
2 dasher Curacau
2 Angostura Aromatic Bitters
Hva er Old Tom gin?
Siden den gang har Curacau blitt erstattet av tørr vermut, og Cointreau kommet til. Min gjenoppdagelse av denne cocktailen skjedde under London Cocktail Week i 2017. Bartenderen fra Fairmont Hotel var bare helt fantastisk og laget en variant jeg virkelig likte av denne cocktailen. Hans entusiasme og kunnskap var ekstremt inspirerende, og det å treffe entusiastiske mennesker med yrkesstolthet er virkelig en av de tingene som gjør denne gin-hobbyen vår morsom og varig.
Gå rett til oppskriften ved å klikke her.Her kan du se en video av hvordan drinken lages på Fairmont Pacific Hotel.
Oppskriften under er vår egen variasjon over Fairmont Hotel sin oppskrift. Den eneste forandringen jeg har gjort er å bruke dobbelt så mye gin og å eksperimentere med forskjellige gin. Jeg har landet på appelsinskall som mitt favoritt-garnityr til denne cocktailen.
Slik kan du lage Perfect Martinez
Perfect Martinez
Beskrivelse
Ingredienser
- 3 cl Old Tom Gin
- 1,5 cl Tørr Hvit Vermut
- 1,5 cl Rød Vermut
- 0,5 cl Cointreau
- 2 dråper Angostura Aromatic Bitters
Dette trenger du
- Old Tom Gin
- Tørr Hvit Vermut
- Rød Vermut
- Cointreau
- Angostura Aromatic Bitters
- Målebeger
- Martiniglass
- Røreglass
- Barskje
- Cocktailsil
- Potetskreller
- Isbiter
- Appelsin
Pynt med
Slik går du frem
- Sett martiniglasset til kjøling ved å legge en isbit i glasset og fylle det med kaldt vann.
- Mål opp gin og de andre ingrediensene. Hell dette i røreglasset.
- Rør i 20 sekunder.
- Tøm martiniglasset. Rist ut vannet.
- Sil væsken over i martiniglasset.
- Skjær av 5 cm av skallet du skal pynte med.
- Vri skallet over glasset for å få ut oljene og heng det over kanten på glasset.
Kjøp Jerry Thomas’ Bartenders Guide her
Våre anbefalte oppskrifter på Perfect Martinez
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.