Gin Basil Smash med Chase GB Extra Dry Gin

Gin Basil Smash med Chase GB Extra Dry Gin

Del med andre ginteresserte:

Gin Basil Smash med Chase GB Extra Dry Gin er riktig godt og forfriskende. Det er ikke mange bedre måter å bruke en potte basilikum på.

Litt jobb er det, men smaken er himmelsk. Du kan lese mer om Chase GB Extra Dry Gin her – og fremgangsmåten for Gin Basil Smash finner du under. Kos deg!

Gin Basil Smash med Chase GB Extra Dry Gin

Nøkkelord: Basil Smash

Beskrivelse

Ingredienser

Dette trenger du

Slik går du frem

  • Finn frem glasset du skal bruke og sett det klart med is og litt vann så det blir kaldt.
  • Ha basilikum i shakeren (Du trenger mer enn du tror, kanskje 1/4 plante blader,) sammen med en halv sitron. Muddle dette godt. Det er dette som lager fargen på cocktailen, så det er viktig for resultatet. Du stamper omtrent som en potetmos, men hardt.
    Dersom du allerede har ferdig presset frisk sitron kan du bruke 2 cl av dette i stedet, men det er vanskeligere å få drinken ordentlig grønn da. Du må bare holde på litt lenger.
  • Ha i sukkerlaken og gin.
  • Shake med is til det har blitt skikkelig kaldt i ca 20 sekunder. Det sies det er lettere å få denne grønn om du bruker en shaker med to halvdeler i metall. (Altså en Boston, men uten glassdelen.)
  • Tøm ut vannet og isen av glasset du skal sile over i – og ha i ny is. Dobbeltsil over i glasset så du får ut alle basilikum biter og evt små isbiter som vanner ut drinken. Dette betyr at du bruker en liten sil i tillegg til den som er på shakeren din.
  • Rør rundt så isen fordeler seg godt. Fyll evt opp med mer is om nødvendig.
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilbredning: 10 minutes
Gin Basil Smash med Williams GB Extra Dry Gin
Gin Basil Smash med Williams GB Extra Dry Gin (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.