Hva passer til Knut Hansen Dry Gin

Hva passer til Knut Hansen Dry Gin

Del med andre ginteresserte:

Knut Hansen Dry Gin er en tysk gin med et tydelig einerpreg. Den inneholder 14 ingredienser lokale for området rundt Hamburg – Tyskland, med vekt på epler, basilikum og agurk. Denne ginen er destillert 4 ganger i en kobber still fra Arnold Holstein og lages i små batcher på ca. 800 flasker. Ginen smaker forfriskende, litt søt med lag av basilikum, nesten mintaktig einer og eple.

Knut Hansen Dry Gin produseres med lokalt fokus

Ginen produseres på Dolleruper Distillery i Nord-Tyskland, nær Flensburg. Eplene er fra lokale gårder rundt Hamburg. Basilikum og agurkene som brukes er fra gründernes families eget drivhus.

Ideen til ginen fikk vennene Kaspar Hagedorn og Martin Spieker i løpet av en hyggelig kveld på sin lokale pub. De bestemte seg for rett og slett å lage sin egen gin, og følte det viktig å fokusere på regionale ingredienser.

Knut Hansen Gin legger få føringer på hvordan du bør nyte ginen – de som liker den bør gjøre hva de vil! Vi fikk den servert i en drink med mye basilikum på Copenhagen Gin Fest. På websiden sin anbefaler de å bruke appelsinskive som garnityr i en Gin og Tonic, men sier ingenting om hvilken tonic. Her gjelder det altså å leke seg frem til noe man selv har glede av.

Da vi smakte denne ginnen første gang i København fikk jeg sansen for hele konseptet. De har en artig historie bak inspirasjonen for ginen, designen og navnet – og tydelig mye humor. Slikt fascinerer meg. Knut Hansen var en fri sjel og norsk sjømann som opplevde mye på sin vei.

Nøisom er importør av Knut Hansen Gin til Norge

Det er Nøisom som har agenturet på Knut Hansen Dry Gin. Da de fikk dette synes de ikke tonicene som er på markedet i Norge ytte Knut Hansen full rettferdighet – og fant like godt ut at de kunne lage sitt eget tonic vann! Slik kom Tundra Tonic Water Original og Tundra Tonic Water Tindved til – og de vil jeg anbefale deg å prøve. Både til Knut Hansen og til andre gin. Tindved tonicen kan være litt utfordrende å få til å fungere med andre gin, men når det klaffer er det strålende.

Historien bak navnet eller personen Knut Hansen

Knut Hansen sies å ha vært en sjømann som ikke tok hverken seg selv eller andre svært høytidelig, og gjorde som han ville i de fleste henseende.
Vi har ikke klart å finne ut veldig mye om ham. Han skal ha vært en legendarisk seiler fra Hamburg. Det er litt rart at en så legendarisk seiler ikke skal ha etterlatt noen annen historie enn i denne ginnen. Noen nettsider nevner ham som den norske krigsseileren Knut Lier-Hansen fra andre verdenskrig. Egentlig kan man lure på om de to gründerne Kaspar Hagedorn og Martin Spielker rett og slett lurer oss litt her, eller om de har mer personlig kjennskap til historien. I alle fall bygger de en myte, og det er vanskelig å vite hva man skal tro om saken. Litt slik de to grunderne mener med bruken av ginnen – gjør som du vil og ikke hør så mye på andre folks meninger….

Knut Hansen Dry Gin

Nøkkelord: Gin
Land: Tyskland
Produsent: 4anchors GmbH
Alkoholstyrke: 42%
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Knut Hansen Gin

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.