Gin-Basil Smash med Bareksten Double Gin

Gin-Basil Smash med Bareksten Double Gin

Del med andre ginteresserte:

Gin-Basil Smash med Bareksten Double Gin smaker akkurat slik det skal. Mye spill i smaker som passer godt til basilikum. Litt jobb å lage, men veldig verdt det.

Du kan lese mer om Bareksten Double Gin her, og fremgangsmåten for basil-smash finner du under.

Gin-Basil Smash med Bareksten Double Gin

Nøkkelord: Basil Smash

Beskrivelse

Ingredienser

  • 5 cl Bareksten Double Gin
  • 1 neve Basilikum
  • 2,5 cl Sukkerlake Smak til og balanser med sitronen
  • 2 cl Sitronsaft Bruk en halv sitron og muddle den med basilikum

Dette trenger du

Slik går du frem

  • Finn frem glasset du skal bruke og sett det klart med is og litt vann så det blir kaldt.
  • Ha basilikum i shakeren sammen med en halv sitron. (Du trenger mer enn du tror, kanskje 1/4 plante blader). Det er lettere om du kutter sitronen i litt mindre biter. Muddle dette godt. Det er dette som lager fargen på cocktailen, så det er viktig for resultatet. Du stamper omtrent som en potetmos, men hardt.
  • Ha i sukkerlaken og gin
  • Shake med is til det har blitt skikkelig kaldt i ca 20 sekunder. Det sies det er lettere å få denne grønn om du bruker en shaker med to halvdeler i metall. (Altså en Boston, men uten glassdelen)
  • Tøm ut vannet og isen av glasset du skal sile over i – og ha i ny is. Dobbeltsil over i glasset så du får ut alle basilikum biter og evt små isbiter som vanner ut drinken. Dette betyr at du bruker en liten sil i tillegg til den som evt er på shakeren din.
  • Rør rundt så isen fordeler seg godt. Fyll evt opp med mer is om nødvendig.
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilbredning: 10 minutes
Basil smash

Gin-Basil smash – Historien om en cocktail

Basil smash eller Gin-Basil Smash. Sjansen er stor for at du har hørt navnet på denne cocktailen tidligere. I motsetning til de fleste andre cocktails som "alle" har hørt om, ... Les mer
Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.