Basil smash

Gin-Basil smash – Historien om en cocktail

Del med andre ginteresserte:

Basil smash eller Gin-Basil Smash. Sjansen er stor for at du har hørt navnet på denne cocktailen tidligere. I motsetning til de fleste andre cocktails som «alle» har hørt om, er denne ikke gammel. Den er faktisk fra 2008.

Le Lion – Bar de Paris

Le Lion – Bar de Paris er baren hvor Basil smash har sitt opphav. På tross av navnet må du ikke til Paris for å finne denne baren. Den ligger i Tysklands nest største by, Hamburg. Dette er ikke hvilken som helst bar, den har ligget på listen over verdens beste barer i mange år, senest i 2018.

Jörg Meyer startet dette stedet i 2008, samme med en forretningspartner. Jeg var her første gang i 2013. Det skulle bli en av de mest uforglemmelige baropplevelsene jeg har hatt. Head bartender, Mario Kappes, hadde akkurat kommet tilbake fra Stockholm etter å ha vunnet tittelen Mixologist of the year. Det sier litt om hva han kan gjøre bak baren.

Imidlertid var det hva han gjorde foran baren som virkelig imponerte meg. Vi var 10 personer i mitt følge. Mario tok seg tid til å fortelle som de forskjellige ingrediensene i drinkene etter som folk bestilte. Han var rett og slett ett oppkomme av informasjon, og fikk folk til å le og å føle seg sett. Mange la merke til at han ikke noterte noe. Litt senere kommer han tilbake med 10 drinker, som alle ble levert til riktig person. Mario er dessverre ikke på Le Lion lenger, men Jörg vet hva han holder på med så stedet er absolutt verd et besøk.

Tilbake til Basil Smash. Det var her, i juli 2008, at Jörg Meyer laget denne cocktailen for første gang. Den tok litt av, for å si det slik. Samme året vant den tittelen “Best New Cocktail” i Tales of the Cocktail Spirited Awards. Nå er Gin-Basil Smash den mest solgte cocktailen i Hamburg.

Slik lager du Gin-Basil Smash

En Gin-Basil Smash består av kun fire ingredienser. Disse er gin, basilikum, sitronsaft og sukkerlake. I motsetning til de fleste andre cocktails må du justere mengden av ingredienser underveis. Du starter med å mudle basilikum sammen med en halv sitron. Allerede her er det to utfordringer: Du vet ikke hvor mye saft du får ut av en halv sitron, og du vet ikke hvor sur den er. Begge disse elementene vil påvirke mengden av sukkerlake. Noe annet du bør være litt oppmerksom på er at du ikke får mer enn 2-3 drinker ut av en basilikumplante.

Nedenfor kan du se Jörg Meyer i aksjon. Legg merke til hva han sier om shakeren han bruker.

Den originale oppskriften benytter Hendricks Gin. Mange anbefaler Berkley Square Gin. Selv har vi med hell forsøkt Knut Hansen Dry Gin fordi vi vet at det er basilikum i denne. En annen gin jeg har lyst til å forsøke er Gin Mare.

Oppskrifter på Gin-Basil Smash

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.