Gin Basil Smash med STRYYK Not Gin er noe så spesielt som en alkoholfri drink jeg faktisk virkelig liker. Så god at du glemmer at den er uten alkohol.
Jeg har ingenting i mot å drikke noe uten alkohol, men jeg synes faktisk at munnfølelsen oftest er så forskjellig i en cocktail at det vanskelig lar seg overse. STRYYK Not Gin har heller ikke den litt tykke munnfølelsen. I en cocktail med sukkerlake kan du til en viss grad oppveie det med en tykk sukkerlake. Her kokte jeg inn sukkerlaken ekstra til minst 2/3 deler sukker for å oppnå akkurat det.
Jeg ble veldig fornøyd med smak, farge og opplevelse. Gin Basil Smash med STRYYK Not Gin er så god at jeg kan drikke den hele kvelden, og ikke savne noe. Historien om Gin Basil Smash finner du under oppskriften.
Gin Basil Smash med STRYYK Not Gin
Beskrivelse
Ingredienser
- 5 cl STRYYK Not Gin
- 1 neve Basilikum
- 2,5 cl Sukkerlake Smak til og balanser med sitronen
- 2 cl Sitronsaft Bruk en halv sitron og muddle den med basilikum
Dette trenger du
Slik går du frem
- Finn frem glasset du skal bruke og sett det klart med is og litt vann så det blir kaldt.
- Ha basilikum i shakeren (Du trenger mer enn du tror, kanskje 1/4 plante blader,) sammen med en halv sitron. Muddle dette godt. Det er dette som lager fargen på cocktailen, så det er viktig for resultatet. Du stamper omtrent som en potetmos, men hardt.Dersom du allerede har ferdig presset frisk sitron kan du bruke 2 cl av dette i stedet, men det er vanskeligere å få drinken ordentlig grønn da. Du må bare holde på litt lenger.
- Ha i sukkerlaken og gin.
- Shake med is til det har blitt skikkelig kaldt i ca 20 sekunder. Det sies det er lettere å få denne grønn om du bruker en shaker med to halvdeler i metall. (Altså en Boston, men uten glassdelen.)
- Tøm ut vannet og isen av glasset du skal sile over i – og ha i ny is. Dobbeltsil over i glasset så du får ut alle basilikum biter og evt små isbiter som vanner ut drinken. Dette betyr at du bruker en liten sil i tillegg til den som er på shakeren din.
- Rør rundt så isen fordeler seg godt. Fyll evt opp med mer is om nødvendig.
