Mombasa Club Gin har en lang og interessant historie. Den har mange av de klassiske gin-krydderne, men også kassia, nellik og spisskummen. Krydret og eksotisk.
Mombasa Club ble produsert i siste halvdel av 1800-tallet i London og eksportert eksklusivt til det Britiske området Zanzibar, nå Kenya. Her ble det drukket og nytt av de med offisielle titler og Engelske arbeidere i “The British East Africa Protectorate.”
I dag lages denne ginen med fineste utvalgte urter og aromatiske planter for å gjenskape den originale oppskriften fra den gang. Det er artig at Mombasa Club ennå eksisterer, men det er ikke så lett å finne ut om ginen og klubben nå faktisk har noen sammenheng.
Det som er sikkert er at ginen er god, og er verdt å forsøke dersom du har sjansen. Den anbefales i en Gin og Tonic med vanlig Fever-Tree Indian Tonic, appelsin og stjerneanis som garnityr.
Mombasa Club Gin
Beskrivelse
Kjente ingredienser
- Einer
- Kvann
- Kassia
- Koriander
- Nellik
- Spisskummen
- Appelsinskall
- Orrisrot
- Sitronskall
- Kornbasert sprit
Duft
- Sitrus
- Einer
Smak
- Einer
- Sitrus
- Pepper
- Anis
- Krydder
Ettersmak
- Einer
- Anis
Anbefalt tonic
Anbefalt garnityr
- Appelsinskall
- Stjerneanis
- Dehydrert appelsin
- Dehydrert rosa grapefrukt
- Rosmarin