Hva passer til Fords London Dry Gin

Hva passer til Fords London Dry Gin

Del med andre ginteresserte:

Fords London Dry Gin er resultatet av et samarbeid mellom 8. generasjon Master-Distiller Charles Maxwell, ginekspert Simon Ford, og flere andre av Simon Fords kolleger og venner fra spritindustrien. Dette er en gin laget av bartendere for bartendere. Det er en London Dry Gin, med tydelig einerpreg. Simon Ford ville ta elementer fra alle sine favoritt-gin og putte de alle i en velbalansert og rund gin.

I produksjonen benyttes ni forskjellige botaniske ingredienser. Disse bader i 15 timer før destillering. Destillatet skipes deretter i bulk til Charbay Distillery i California. Der tilsettes kildevann før tapping på flasker. En liten kuriositet er at Fords Gin har en skala på flasken slik at bartendere enkelt kan finne ut av hvor mye gin de har igjen til enhver tid.

Dette er en gin beregnet på cocktails

Smaken av Fords Gin er resultatet av grundig arbeid. Charles Maxwell og Simon Ford tok for seg alle kjente klassiske cocktails og brøt de ned i smaksprofiler. Slik forsøkte de å finne smaksprofilen på en gin som passer til alle klassiske cocktails. Se smaksprofilkartet deres under.

Denne ginen fungerer veldig godt i cocktails som trenger eller har sitron og lime, og den har godt oljeinnhold for en martini. Fords London Dry Gin inneholder hele 45% alkohol, noe som gjør at smakene kommer godt frem.

Fords Gin er mer åpne med ingredienslisten sin enn noen andre, på websiden deres får man til og med prosenten av hver enkel botanisk ingrediens. Dette har vi ikke sett noen andre produsenter gjøre.

Duft- og smaksnotater

Duften er tydelig einer med litt sitrus. Smaken er tydelig koriander, klar einer og litt kvann i starten, så nesten samtidig trippel dose sitrus. Tydelig varmende krydderavslutning med cassia. Hele inntrykket er av en klassisk London Dry Gin.

Fords London Dry Gin

Nøkkelord: Gin
Type: London Dry gin
Land: England
Produsent: Thames Distillers Ltd
Alkoholstyrke: 45%
Farge: Klar
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Fords London Dry Gin er en gin laget av bartendere for bartendere. Den fungerer veldig godt i cocktails som trenger eller har sitron og lime.

Oppskrifter med Fords London Dry Gin

Andre gin fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.