Hva passer til Fords London Dry Gin

Hva passer til Fords London Dry Gin

Del med andre ginteresserte:

Fords London Dry Gin er resultatet av et samarbeid mellom 8. generasjon Master-Distiller Charles Maxwell, ginekspert Simon Ford, og flere andre av Simon Fords kolleger og venner fra spritindustrien. Dette er en gin laget for bartendere av bartendere. Det er en London Dry Gin, med tydelig einerpreg. Simon Ford ville ta elementer fra alle sine favoritt-gin og putte de alle i en velbalansert og rund gin.

I produksjonen benyttes ni forskjellige botaniske ingredienser. Disse bader i hele 15 timer før destillering. Destillatet skipes deretter i bulk til Charbay Distillery i California. Der tilsettes kildevann før tapping på flasker. En liten kuriositet er at Fords Gin har en skala på flasken slik at bartendere enkelt kan finne ut av hvor mye gin de har igjen til enhver tid.

Dette er en gin beregnet på cocktails

Smaken av Fords Gin er resultatet av grundig arbeid. Charles Maxwell og Simon Ford tok for seg alle kjente klassiske cocktails og brøt de ned i smaksprofiler. Slik forsøkte de å finne smaksprofilen på en gin som passer til alle klassiske cocktails. Se smaksprofilkartet deres under.

Fords Gin er mer åpne med ingredienslisten sin enn noen andre, på websiden deres får man til og med prosenten av hver enkelt botaniske ingrediens. Dette er, så vidt vi vet, helt unikt.

Duft, smak og opplevelse

Duften er tydelig einer med litt sitrus. Smaken er tydelig koriander, klar einer og litt kvann i starten, så nesten samtidig trippel dose sitrus. Tydelig varmende krydderavslutning med cassia. Hele inntrykket er en klassisk London Dry Gin. Denne er laget for å fungere i cocktails og fungerer veldig godt i cocktails som trenger eller har sitron og lime, og den har godt oljeinnhold for en martini. Fords London Dry Gin inneholder hele 45% alkohol, noe som gjør at smakene kommer godt frem.

Fords London Dry Gin

Nøkkelord: Gin
Type: London Dry gin
Land: England
Produsent: Thames Distillers Ltd
Alkoholstyrke: 45%
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes

Oppskrifter med Fords London Dry Gin

Andre gin fra samme produsent

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.