Ginraw Gastronomic Gin

Hva passer til Ginraw

Del med andre ginteresserte:

Produsenten kaller Ginraw en super-premium gastronomisk gin. Selv mener jeg at den kan oppsummeres som en deilig gin på en fantastisk flaske.

La meg starte med å si at dette er ikke en gin der du betaler for flasken. Innholdet skuffer ikke. Jeg må likevel innrømme at jeg hadde kjøpt denne uansett hva produsenten hadde sagt om innholdet. Flasken i seg selv er rålekker.

Kjent produsent med fokus på detaljer

Produsenten er ikke ukjente MG Destilerias. Dette er det samme selskapet som produserer Gin Mare, og Le Tribute Gin. MG Destilerias ble etablert i 1835, og er således en av de eldste destilleriene i Spania. De har produsert gin siden 1940.

Med på laget har de hatt en parfymør, en baker, en sommelier, og en mixolog. Av utstyr har de blant annet brukt en rotasjonsfordamper. Dette er et apparat som opprinnelig er utviklet for kjemisk industri, men som i de senere årene har blitt populær innen molekylær gastronomi.

Resulatet er en gin som fungerer til det meste. En lang liste med tonic og garnityr gjør at utvalget av Gin og Tonic kombinasjoner blir rikholdig. Den fungerer også i en Dry Martini. Tatt i betraktning hvordan den fungerer med appelsinskall og vermut, vil det overraske meg om den ikke fungerer i en Negroni.

Separate destillasjoner

Alle ingrediensene destilleres separat. Einebær, skallet fra Murcia-sitroner, skallet fra søtsitroner – alle fra Spania. I tillegg kommer Thailandske kaffir-limeblader, Indisk sort kardemomme, og Egyptisk koriander. Alle ingrediensene hviler på sprit imellom 4 og 10 dager før de blir vakuumdestillert på 25 grader celsius i en rotasjonsfordamper.

Produksjonen skjer i batcher av 5.000 flasker. Hver flaske er individuelt nummerert. Ginraw har vært på markedet siden 2015.

Duft- og smaksnotater

Duften starter med sitrus og einer. Det er litt urter i bakkant. Einer og sitrus er også det som dominerer smaken. I ettersmaken kommer kardemommen frem.

Ginraw

Nøkkelord: Gin
Land: Spania
Produsent: MG Destilerias
Alkoholstyrke: 42,3%
Farge: Klar
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Produsenten kaller Ginraw en super-premium gastronomisk gin. Selv mener jeg at den kan oppsummeres som en deilig gin på en fantastisk flaske.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Ginraw

Gin fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.