Vi har samlet 10 av våre favorittoppskrifter med norske gin. Vi synes nemlig at dette er tiden for å slå et slag for kortreist gin, produsert i Norge.
Norsk gin har de senere årene vokst i både bredde og dybde. Vi har alt fra internasjonale suksesser som Bareksten Botanical Gin og Harahorn Gin, til små juveler som Attåt Distilled Gin og Nordic Noir Gin.
Så må vi ikke glemme norsk tonic fra ølprodusenten Nøisom i Fredrikstad. Disse er i frivillig-sortimentet til Meny. Finner du den ikke, så er det bare å spørre din lokale kjøpmann om hvorfor hun eller han ikke selger norsk tonic. Klikk på bildene under for å se oppskriftene.
Rekkefølgen er tilfeldig.
1. Kimerud Wild Grade Gin
Vi starter med Kimerud Wild Grade Gin. Den inneholder hele 22 håndplukkede urter. De fleste er dyrket i Lier eller er høstet nord for polarsirkelen. Her har du en Gin og Tonic som virkelig bringer frem mange av smakene. I listen over mine personlige favorittoppskrifter med norske gin ligger denne blant de aller første. Klikk på bildet for å se oppskriften.
Her kan du lese mer om Kimerud Distillery.

Kimerud Distillery – en drøm som ble til virkelighet
2. Bareksten Botanical Gin
Stig Barekstens første gin er en gin som overrasker på nytt og på nytt. Ingredienslisten er lang, men langt fra komplett. Det beste er at det meste er plukket for hånd i Norge. I denne oppskriften har vi blandet den med ginger ale og eplejuice. Klikk på bildet for å se oppskriften.
3. Attåt Distilled Gin
Dette er en av tre herlige gin som produseres på en gård på Vestlandet. Med Schweppes Indian Tonic og grapefruktskall får vi en sitruskombinasjon som er perfekt til Attåt Distilled Gin. Klikk på bildet for å få oppskriften.
Her kan du lese mer om Gardsbrenneriet, produsenten av Attåt Gin.

Åttåt gin – Perfekt som noko Attåt!
4. Elsker Dry Pink Gin
Dette er en sjeldenhet: En rosa Dry Martini. Elsker Dry Pink Gin er, så langt, den eneste rosa ginen som jeg vil si at det går an å lage en Dry Martini av. Klikk på bildet for å se oppskriften.
5. Nordic Noir Gin
Dette er en Gin og Tonic for deg som er glad i te. Norske Ask Noir Tonic er spesielt utviklet for denne ginnen. Får du ikke tak i den vil den vanlige Ask Tonic fungere bra. Klikk på bildet for å få oppskriften.
6. Harahorn Gin
Harahorn Gin produseres av Det Norske Brenneri i Grimstad. I denne Gin og Tonic-oppskriften har vi kjørt på med norske bær. Dette er en flytende skogstur. Klikk på bildet for å se oppskriften.
Her kan du lese mer om Harahorn Gin.

Historien om Harahorn Gin – Fabeldyret som erobret verden
Her kan du lese mer om Det Norske Brenneri.

Det Norske Brenneri – Den lille kjempen som brøt monopolet
7. Bivrost Gin
Fra Grimstad i sør skal vi bevege oss til verdens nordligste destilleri i Lyngseide. Der oppe lager de en gin som, selvfølgelig, er oppkalt etter nordlyset. I denne oppskriften har vi mildnet kombinasjonen av Bivrost Gin og Tundra Tonic med litt basilikum. Klikk på bildet for å se oppskriften.
Les mer om Tundra Tindved Tonic Water Original.

Hvilken gin passer til Tundra Indian Tonic Water
8. Skagerrak Gin
Skagerrak Gin er en herlig opplevelse, i alle fall hvis du liker skjærgård og sjøliv. Den salte smaken har vi brukket litt med en veldig tørr vermut, og litt appelsinskall. Oppskriften finner du ved å klikke på bildet.
9. Myken Arktisk Sommergin
Myken Arktisk Sommergin hinter både mot whisky og mot nordnorsk sommer. Tips: Prøv med bringebær i denne oppskriften. Klikk på bildet for å se detaljene.
10. Vidda Tørrgin
Vidda produseres i Oslo. Produsenten, Oslo Håndtverksdestilleri, har åpen bar én kveld i måneden. Dette er verdt å få meg seg. I denne oppskriften har vi brukt Tundra Tindved Tonic. Klikk på bildet for å få vite mer.
Les mer om Tundra Tindved Tonic Water Tindved.

Hvilken gin passer til Tundra Tonic Water Tindved
Har du noen favorittoppskrifter med norske gin? Del de gjerne i kommentarfeltet under.
I am an Importer of Kimerud. Is there any possibility that you can send me the Norwegian paragraph you have on the Wild Grade gin in English. My e mail is [email protected]. Both of my parents were born in Norway and I was born in Brooklyn in 1935 a few months after I was born they took me to Norway. We left in 1939 before the War came to Norway. I love these Kimerud Gins and have all of them in my portfolio. Stale’ the distiller and I get along really well. If you can help me I would appreciate it. My Norwegian is limited as my parents only sope English in the house.
Thanks for anyway you can help .
Takk so myua
Please check your email.