Appelsinsirup

Hjemmelaget appelsinsirup

Hjemmelaget appelsinsirup er enkelt å lage, og kan brukes i mange drinker. Denne holder en stund i kjøleskap og du kan jo lage litt mer enn du trenger. Jeg laget av to små appelsiner, det ble ca 1,5 dl ferdig appelsinsirup.

Tips: Denne kan brukes til å gjenskape smaken av en alkoholholdig appelsinlikør.

Appelsinsirup

Nøkkelord: Sirup

Beskrivelse

Ingredienser

  • 2 dl Ferskpresset og silt appelsinjuice
  • 2 dl Sukker

Dette trenger du

  • 2 Appelsiner
  • Sukker
  • Kjele
  • Sil
  • Sitruspresse
  • Decilitermål
  • Trakt
  • Flaske til å ha sirupen på

Slik går du frem

  • Press appelsinene
  • Sil appelsinsaften over i et litermål
  • Ha like deler appelsinsaft og sukker i en kjele, og rør til sukkeret har smeltet
  • La det koke inn litt så den blir litt tykkere
  • Avkjøl
  • Fyll over på små flasker eller glass. Oppbevares i kjøleskap.
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilberedning: 0 minutes
Total tid: 2 hours
Hjemmelaget appelsinsirup er enkelt å lage, og kan brukes i mange drinker. Denne holder en stund i kjøleskap så du kan lage litt ekstra. Denne oppskriften gir ca 1,5dl ferdig sirup.

Oppskrifter med appelsinsirup

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

4 comments

  1. Sjekk oppskriften på appelsinsirup.
    Her må det være kommet noe feil inn i oppskriftens «slik gjør du» del?

  2. I punkt 4 står det: Ha vannet og sukkerlaken …osv. I ingredienslisten er det ikke nevnt vann. Hvor mye skal det være?
    Det står også 2 ggr. at man skal smelte sukkeret?

    1. Heissan, og takk for at du er så observant! Det skal ikke være vann i oppskriften. Vi har rett og slett fått en linje beskrivelse for mye. Jeg har slettet feilen nå. Tusen takk! ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.