Hjemmelaget appelsinsirup er enkelt å lage, og kan brukes i mange drinker. Denne holder en stund i kjøleskap og du kan jo lage litt mer enn du trenger. Jeg laget av to små appelsiner, det ble ca 1,5 dl ferdig appelsinsirup.
Tips: Denne kan brukes til å gjenskape smaken av en alkoholholdig appelsinlikør.
Appelsinsirup
Beskrivelse
Ingredienser
- 2 dl Ferskpresset og silt appelsinjuice
- 2 dl Sukker
Dette trenger du
- 2 Appelsiner
- Sukker
- Kjele
- Sil
- Sitruspresse
- Decilitermål
- Trakt
- Flaske til å ha sirupen på
Slik går du frem
- Press appelsinene
- Sil appelsinsaften over i et litermål
- Ha like deler appelsinsaft og sukker i en kjele, og rør til sukkeret har smeltet
- La det koke inn litt så den blir litt tykkere
- Avkjøl
- Fyll over på små flasker eller glass. Oppbevares i kjøleskap.
Hjemmelaget appelsinsirup er enkelt å lage, og kan brukes i mange drinker. Denne holder en stund i kjøleskap så du kan lage litt ekstra. Denne oppskriften gir ca 1,5dl ferdig sirup.
Oppskrifter med appelsinsirup
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.
1
Sjekk oppskriften på appelsinsirup.
Her må det være kommet noe feil inn i oppskriftens «slik gjør du» del?
Hei Karl-Tore,
Takk for at du sa i fra. Feilen er rettet nå.
I punkt 4 står det: Ha vannet og sukkerlaken …osv. I ingredienslisten er det ikke nevnt vann. Hvor mye skal det være?
Det står også 2 ggr. at man skal smelte sukkeret?
Heissan, og takk for at du er så observant! Det skal ikke være vann i oppskriften. Vi har rett og slett fått en linje beskrivelse for mye. Jeg har slettet feilen nå. Tusen takk! ❤