Nye gin på Vinmonopolet 1 mars 2023 alt 2

Nye gin på Vinmonopolet 1 mars 2023

Del med andre ginteresserte:

Onsdag 1 mars 2023, ble åtte nye gin tilgjengelig på Vinmonopolet. Her får du bilde og kort omtale av de alle. Følg med for separat omtale av flere i dagene som kommer.

Blant nyhetene er det både norske, britiske og svenske gin. Det kommer en lav-alkohol sprit som skal brukes som gin, og en gin-basert cup – noe som er helt nytt i Norge. Noen gin skifter også utvalg. Som vanlig kan det komme endringer de første dagene. Vi oppdaterer straks vi vet noe. Oppdatert: 2023-03-15 kl: 20:37

Brennevinsgrova Rosenlund Hamn Gin

Brennevinsgrova Rosenlund Hamn Gin
Brennevinsgrova Rosenlund Hamn Gin (Bilde: Produsenten)

Einebær, blomster, urter og sødme er stikkord her. Rosenlund Hamn Gin fikk nylig gull i World Gin Awards som Country Winner i kategorien Classic Gin for Norge.

Denne skal dufte friskt av einer og sitrus med florale toner og hint av krydder. Smaken skal være einer, blomstret med urter og sødme, med en lang ettersmak.

Rosenlund Hamn Gin ble til da Anja Halsebakk, som driver Rosenlund Hamn, ønsket å lage en helt spesiell gin hun ville overrekke kongeparet på deres besøk på Sunnmøre. Her er det svært så lokale ingredienser og en hel del eksperimentering som ligger bak. Det er brukt tare fra Nerlandøy, og røsslyng fra Sandøya som fremtredende ingredienser.

Rosenlund Hamn Hotel ligger på Sandsøy, og Nerlandsøy er nærmeste naboøy. Det er også en del klassiske gin-ingredienser i produktet. Det ble først laget kun 3 flasker av denne. Den som kongeparet skulle få, og to stykker som ble sendt til World Gin 2023. Avgjørelsen om å sende den til konkurransen ble tatt fordi de ble så fornøyde med produktet. I World Gin 2023 fikk Rosenlund Hamn Gin gull, og ble den kåret til beste norske klassiske gin. Les vår omtale av Rosenlund Hamn Gin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 42,7%. Pris ved lansering er 413,00.

Hayman’s Exotic Citrus Gin

Hayman's Exotic Citrus Gin
Hayman’s Exotic Citrus Gin (Bilde: Produsenten)

Syrlig og frisk med lys einer og hint av krydder, avrundet med sødme. Innholdet er, som navnet antyder, eksotisk sitrus som kumquat, pomelo, persisk lime og mandarin. Det er en lett og frisk sitrussmak. Omtale kommer, og da har vi best serve klart også. Du kan lese vår omtale av Hayman’s Exotic Citrus Gin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 41,1%. Pris ved lansering er 539,90.

Hayman’s London Dry Gin

Hayman's London Dry Gin Gin Nye gin Vinmonopolet 1. mars 2023
Hayman’s London Dry Gin (Bilde: Produsenten)

Hos Hayman’s lager de fremdeles ginen sin slik det ble gjort for 150 år siden. Dette er en håndverksprosess som går over to dager. Hayman’s var visstnok den første produsenten som introduserte sitrus i sin gin. De har hele tiden soltørket sitrusskall, og bruker disse i produksjonen. Resultatet er en frisk og elegant gin med friske noter av einebær, milde urter og sitrus. Her kan du lese vår omtale av Hayman’s London Dry Gin.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 41,2%. Pris ved lansering er 524,80.

Hayman’s Old Tom Gin 

Haymans London Old Tom Gin
Hayman’s Old Tom Gin (Bilde: Produsenten)

Dette er en nydelig gin. Denne har vi faktisk ganske nylig hatt med oss hjem fra London, og det er gode grunner til å kjøpe denne. Her kan du lese vår omtale av Hayman’s Old Tom Gin.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 539,90.

Hayman’s Sloe Gin 

Haymans Sloe Gin
Hayman’s Sloe Gin (Bilde: Produsenten)

I dette slippet med nye gin på Vinmonopolet 1 mars 2023 er det jammen en tung tilstedeværelse fra Hayman’s. De kommer også med en Sloe gin. Her er vi veldig nysgjerrige, da vi ikke har smakt denne. De gin fra Hayman’s som vi har smakt er nydelige, så forventingen her er ganske høy. Ifølge notater jeg finner på nett skal den ha plomme og kirsbærnoter, og hint av mandel og fruktige smaker. Grunnlaget her er deres egen Hayman’s London Dry Gin. Den har fått flere premier; Gin Masters 2019, gull i Spirit Masters 2018, og gull i Gin Masters 2010. Omtale kommer.

Sloe Gin er som kjent laget av slåpebær og en lang brittisk tradisjon. Bærene plukkes om høsten og skal helst ha en frostnatt før de plukkes. Du kan lese mer om Sloe Gin og hva man bruker det til her.

Du kan lese vår omtale av Hayman’s Sloe Gin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 26%. Pris ved lansering er 449,90.

Hepple Gin

Hepple Gin Nye Gin Vinmonopolet 1. mars 2023
Hepple Gin (Bilde: Produsenten)

Dette er en Britisk gin med dempet einer og gran, frisk sitrus og urter. Hepple Gin skal visstnok ha vært laget som et ledd i jakten på den perfekte gin til å lage en Dry Martini med. De endte opp med å lage gin på en helt ny måte. Jeg må medgi at slikt gir meg en umiddelbar trang til å teste den. Vi har også hørt en del positivt om denne fra før.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 45%. Pris ved lansering er 800,50.

Kiss Cold Gin Navy Strength

Kiss Cold Gin Navy Strength
Kiss Cold Gin Navy Strength (Bilde: Produsenten)

Her kommer Kiss ginen i Navy Strength utgave. Dette er en Brands for fans kreasjon, og dermed svensk. Her er det fokus på einer og sitrus. Vi har tidligere omtalt Kiss Cold Gin, og vi antar dette er en kraftigere versjon av den samme. Her er basen destillert fem ganger på samme måte, og vi må anta at resultatet med høyere alkoholprosent rett og slett er enda bedre. Omtale kommer.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 57%. Pris ved lansering er 697,00.

No.1 Premium Dry Gin, 3L BiB

No.1 Premium Dry Gin BiB
No.1 Premium Dry Gin BiB (Bilde: Produsenten)

Det er vel forståelig at denne kommer i testutvalget. Vi var helt sikre på at denne var tilgjengelig på Vinmonopolet fra før, men har ikke klart å finne mer informasjon.

Denne kommer nå i testutvalget. Dette er en 3-liter bag in boks. Alkoholinnholdet er 37,5%. Pris ved lansering er 1.369,90.

Silver Distillery Botanic Dry Gin

Silver Distillery Botanic Dry Gin
Silver Distillery Botanic Dry Gin (Bilde: Produsenten)

Denne norske ginen blir nå lettere tilgjengelig, flyttes fra tilleggsutvalget til bestillingsutvalget. Du kan lese mer om den i vår artikkel om Nye gin på Vinmonopolet i januar 2023. Omtale kommer.

Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 43%. Prisen er 689,70.

Volcano Etna Dry Gin 

Volcano Etna Dry Gin
Volcano Etna Dry Gin (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Volcano Etna Dry Gin er en gin fra Sicilia laget med kun lokale ingredienser. Det vulkanske jordsmonnet gjør dette til et bløt og floral gin. Du kan lese hele vår omtale av denne her.

Denne kommer nå i bestillingsutvalget. Den har vært i tilleggsutvalget til nå, og blir dermed nå mye lettere å få tak i. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 41%. Prisen er 743,80.

Volcano Etna Rosé Gin

Volcano Etna Rose Gin
Volcano Etna Rose Gin (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Volcano Etna Rosé Gin er full av sødme og spennende smaker av Sicilia Det dufter appelsin, blomster, og krydder med et hint av vin. Du kan lese hele vår omtale av denne her.

Denne kommer nå i bestillingsutvalget. Den har vært i tilleggsutvalget til nå, og blir dermed nå mye lettere å få tak i. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 41%. Prisen er 763,50.

NoLo-trenden: Explorer Juniper 21%

Explorer Juniper 21%
Explorer Juniper 21% (Bilde: Produsenten)

Dette er en lavalkohol gin-erstatning som jeg faktisk har litt tro på. Vi har tidligere omtalt Explorer sine andre gin, og du får virkelig value for money med disse. Det å ta med denne på hyttetur med panteflaske av plast, i stedet for en kilo glass, er heller ingen ulempe.

Det er økende etterspørsel etter gode produkter med lite eller ingen alkohol. For å være gin er det faktisk et krav at produktet inneholder minst 37% alkohol, og det gjør jo ikke denne. Derfor har Vinmonopolet denne gangen tatt inn et produkt som de sier både lukter, smaker, ser ut og brukes som en gin – men inneholder under 22% alkohol.

Denne kommer i basisutvalget. Flasken er av plast og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 21%. Pris ved lansering er 201,10.

Andre produkter som inneholder gin: Hayman’s Peach & Rose Cup

Hayman's Peach & Rose Cup
Hayman’s Peach & Rose Cup (Bilde: Produsenten)

Denne er saftig, med preg av søte fersken, pærer, lys agurk og rose. Dette er rett og slett en nesten ferdig cocktail på flaske, og dette med en sommerlig “cup”, er blitt noe Hayman’s får bra omtale for. Med en bakgrunn i veldig god gin, fyller de på med naturlige smaker. Her er vi fryktelig spente og gleder oss til å få kloa i en for å teste. På nett sies det at den skal ha smaken av britisk sommer. Omtale kommer.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 25%. Pris ved lansering er 429,90.

Harahorn 4 x 5cl

Vi har ikke sett noe mer informasjon om denne pakken med fire småflasker. Dette er uansett en fin måte å teste Harahorn gin på. Mer informasjon kommer om vi får vite mer.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flaskene er av plast og rommer 4x5cl. Alkoholinnholdet er 42,4%. Pris ved lansering er 240,00.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.