Gindome Viking Dry Gin

Hva passer til Gindome Viking Dry Gin

Gindome Viking Dry Gin ble tildelt gull i SFWSC våren 2022, og egner seg godt både i cocktails og i en Gin & Tonic. Den har hele 47% alkohol så du kjenner det er styrke bak sakene.

Dette er en gin som nok godt kan like en søt tonic også, det er kraft nok i den til at det fungerer. Du overdøver ikke denne for lett.

Ingredienser og metode bak Gindome Viking Dry Gin

Basespriten er organisk Estisk rug, dyrket og destillert i Estland. De viktigste ingrediensene er kvann, orris, koriander, sitronskall og einer. Eineren er både plukket lokalt på Saaremaa, og også anskaffet fra området rundt Middelhavet og Italia. Du finner også slikt som muskat, lakrisrot og galangal. (Galangalrot er i ingefærfamilien og kalles ofte ung ingefær.)

De virkelig uvanlige ingrediensene er chaga fra bjørk, lokale blomster fra Saaremaa, rognebær og reddik(!) Rognebær er ikke helt uvanlig, men chaga og reddik tror jeg nesten aldri jeg har hørt brukt. Jeg tenkte først at reddik kanskje kan forklare noe av det litt peprede inntrykket i ettersmaken, men det sies at reddiker etter destillasjon gir mer av en sødmesmak. Dermed er det mulig de rett og slett gir det litt søte inntrykket i denne ginen. Veldig fasinerende rett og slett.

Duft- og smaksnotater

Duften er krydret og lett søtlig, du kjenner for eksempel koriander, lakris og sitrus og noe jordlig og rotaktig.
Smaken ren er kraftig og krydret, med en lang en ettersmak av kvann og krydder. Du kjenner alkoholinnholdet er høyt, men det oppleves godt integrert.

Oppskrifter med Gindome Viking Dry Gin

Gin fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.