St. Augustine Distillery

St. Augustine Distillery – håndverk på sitt beste

Del med andre ginteresserte:

St Augustine Distillery kombinerer unike råvarer med ønsket om å bevare gammel kunnskap og håndverk. Resultatet er produkter du ikke finner maken til andre steder.

Saint Augustine, Florida

Historien til byen Saint Agustine er verdt å nevne selv om det ikke er hovedtema i denne artikkelen. Saint Augustine ble grunnlagt 8. september 1565, altså for over 450 år siden. Grunnleggeren var Spanjolen og admiralen Pedro Menédez de Avilés, som også var Floridas første guvernør. Denne byen var hovedstaden i det Spanske Florida i over 200 år.

Den Spanskinspirerte arkitekturen i St. Augustine gjør byen verdt et besøk i seg selv, det faktum at byen også huser et unikt destilleri gjøre det til en 2 for 1 opplevelse.

St. Agustine Distillery
Casa Monica er typisk for arkitekturen i St. Augustine. (Bilde: visitstaugustine.com)

St Augustine Distillery

St. Augustine gin
Her forsegles et parti bourbon. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

St Augustine Distillery holder til i et bygg fra 1907, som tidligere huste Floridas eldste isfabrikk. Destilleriet er i sannhet en håndverksbedrift. De produserer en rom, en vodka, to bourbon, og tre gin.

De de magler i volum tar de igjen for i pasjon og innsats. Lokalt dyrkede sukkerrør, mais, hvete, og sitrus er basisen for produktene deres.

I tett samarbeid med lokale bønder ivaretar St. Augustine Distillery unik kunnskap for Florida for ettertiden. De bruker gamle sukkerrørtyper som ellers ikke ville bli brukt lenger, og bevarer arten og kunnskap om dyrkingen av de for ettertiden.

De 45 ansatte ved Destilleriet gjør ting på den gammeldagse måten. Alle produkter pakkes og forsegles for hånd.

Gin produksjonen

St. Augustine New World Gin
I dette lille apparatet produseres St. Augustine Distillery sine tre gin-typer. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Destilleriets tre giner er alle laget i det minste destillasjonsapparatet. Kapasiteten er bare 50 gallon, eller 189 liter. Dette er i sannhet en small-batch gin.

Saint Augustine Distillery destilerer sin egen sprit fra bunnen av og bruker sukkerrør. Urtene blir alle håndmalt rett før de legges i destillasjonsapparatet. Eineren tilsettes uten å bli knust, og dette gir en mildere einersmak enn i mange andre gin.

I september 2016 ble St. Augustin Distillery kåret til Americas best craft gin distillery for sin New Wolrd Gin av avisen USA Today.

New World Gin

St. Augustine Distillery New World Gin
St. Augustine Distillery New World Gin (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Dette er deres originale gin. Alkoholinnholdet er 47%.

Einer gir en mild bakgrunn til de mer fremtredende sitrus- og krydder-notene, slik som cassiabark (ligner kanel) og kvann. I 2015 fikk New World Gin to gull medaljer, en på San Fransisco International Spirits Competition og en på American Craft Distilling Association in Austin, Texas.

Sweet White Vermouth Barrel-Finished Gin

Denne ble sluppet sommeren 2016 i et begrenset antall på 1200 flasker. Den ha 50% alkoholinnhold. Dette er New World Gin lagret i ett år på fat tidligere brukt til søt, hvit vermut. Denne ginen har en miks av sitrus og vanilje. Jeg tror denne vil passe utmerket i en martini med en tørr vermut.

St. Augustine Distillery Barrel aged gin
St. Augustine Distillery Barrel-aged Gin (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Sweet Red Vermouth Barrel-Finished Gin

Også denne ble sluppet sommeren 2016 i et begrenset antall på 1200 flasker. 50% alkoholinnhold. Dette er New World Gin lagret i ett år på fat tidligere brukt til rød vermut. Dette er en gin med mye noter av urter. Den virker nesten for kompleks å mikse med, og er kanskje best bar med is.

Videoen under forklarer historien om St. Augustine Distillery Gin.

Destilleri-turen

Saint Augustine Distillery tilbyr gratis omvisning i destilleriet hver halvtime. Omvisningen inkluderer smaksprøver på alle produktene deres og ender i en velfylt gavebutikk. Turen er vel verdt tiden. Vi reiste derfra med New World Gin, Strong Tonic Syrup og en ny matte til baren hjemme.

St. Augustine Distillery tur
Turguiden vår foran bourbon tønnene. (Bilde: Anett Finbråten)
St. Augustine Distillery omvisning
Detalj fra gavebutikken. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)
St. Augustine Distillery besøk
Fra smakingen i destilleriets egen bar. (Bilde: Anett Finbråten)

Det kan anbefales å besøke restauranten i annen etasje etter man forlater gavebutikken. Stedet lager isbiter på samme måte som de gjorde i fabrikken i første etasje i forrige årtusen.

Denne 8 minutter lange videoen viser hvordan de arbeider med lokale bønder for å ivareta sukkerrør som er unike for Florida.

Du finner mer informasjon om St. Augustine Disitllery på websiden deres.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.