Botica Low

Vi tester Botica Low – lavalkohol alternativ til gin

Del med andre ginteresserte:

To typer Botica Low kom på Vinmonopolet i september 2020. Dette er produkter som er basert på gin, men med et alkoholinnhold på beskjedene 14,5%. De kommer i utgavene London Dry og Pink.

Spritprodukter med lavt alkoholinnhold er noe forholdsvis nytt. De kommer som et svar på at yngre generasjoner etterspør drikkevarer med lite eller ingen alkohol. For å kunne oppfylle kravene til gin må alkoholprosenten være minimum 37,5%. Dermed kan ikke dette kalles «gin».

De to Botica produktene er ment å erstatte gin. Dersom man blander en Gin og Tonic i forholdet 1:3 får man rundt 4,5% alkohol, altså det samme som en øl. De som har lest litt av hva vi skriver vet at vi alltid starter med blandingsforholdet 1:2. Det vil si at vi er nede i ca 7% alkohol. Til sammenlikning vel en «ekte» Gin og Tonic ligge på rundt 20% alkohol, noe som betyr at vi er nede på 1/3 av en vanlig G&T.

Førsteinntrykket av Botica Low

Utgaven vi tester er den som er basert på London Dry Gin. Flasken er lekker, laget av klart glass med plastkork. Det er noe apotek-aktig over designet. Det første som møter deg er en duft av sitrus, med et hint av einer og vanilje i bakgrunnen. Min første tanke er at dette er noe man kan drikke bart, med kun isbiter.

Smak og munnfølelse er preget av det lave alkoholinnholdet. Viskositeten er lavere og smakene mer forsiktige enn det vi er vant med. Etter noen forsiktige slurker må jeg tilstå at jeg liker den. Jeg er spent på hvordan den virker med tonic.

I en Gin og Tonic

Her fant jeg fort ut at jeg hadde en mental utfordring: Jeg mener nemlig at en god Gin og Tonic skal la ginen skinne. Med 14,5% alkoholinnhold er det umulig. Det jeg må innstille meg på her er en god smakskombinasjon.

Gin og Tonic med Botica Low og sitron
Gin og Tonic med Botica Low og sitron. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Mitt første forsøk er Double Dutch Skinny Tonic Water. Dette fungerer bra i forholdet 1:2. Når det kommer til garnityr finner jeg at det er nok å vri sitronskallet over glasset for å få ut oljene.

Gin og Tonic med Botica Low og jordbær
Gin og Tonic med Botica Low og jordbær. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Mitt neste forsøk er Fever-Tree Premium Indian Tonic Water Dette dominerer ørlite grann mer, men med én jordbær som garnityr så ble det en perfekt sommer-G&T.

I en Dry Martini

Her bestemte vi oss for å kjøre en In and Out Martini. Det vil si at vi bare skyller isbitene i vermut. Her ble det gøy! Her fungerte det med både sitronskall, salte oliven, og fersk chili. Alkoholinnholdet er ca 14%. En rørt Dry Martini basert på en ordinær gin vil jeg anta at ligger på rundt 35%.

Tre utgaver av Dry Martini med Botica Low. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Botica Low London Dry

Nøkkelord: X
Alkoholstyrke: 14,5%
Kalorier pr 4cl: 35kcal

Beskrivelse

Kjente ingredienser

Duft

Smak

Ettersmak

Anbefalt garnityr

Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes

Konklusjon

Botica Low London Dry er et greit alternativ til gin dersom du vil redusere mengden alkohol. Med redusert alkoholmengde følger også et redusert antall kalorier. Dersom du ikke er vant til sterk alkohol vil dette kunne være et fullverdig alternativ til en gin. Dersom du, som meg, liker smaken av ren gin, må du justere forventningene dine. Prisen er uansett hyggelig. 220,- for 0,5l. Det er godt under halvparten av hva du vanligvis betaler for en gin.

Botica Low kommer i tre utgaver. På Vinmonopolet finner du London Dry varianten og Pink varianten. Den siste varianten, med appelsin, har ennå ikke funnet veien til Norge.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.