Gin trender 2021 trend

Gin trender i 2021: Mye smak og lite alkohol

Hvilke trender kommer til å prege gin i 2021? Det er ennå noen måneder igjen av 2020, men vi har sjansen. Her er hva vi tror at det neste året vil bringe. Stikkordene er mer smak og mindre alkohol.

Ved å ta en titt på eksisterende trender, hva folk søker etter, og hva som er mest lest på Norges største nettside om gin, (denne,) har vi dristet oss til å spå litt om fremtiden. Det som er helt klart er at 2021 kommer til å preges av hva unge forbrukere ønsker. Noe som går igjen er mer smak og mindre alkoholinnhold.

Smaksatt gin

Rhubarb triangle gin

Smaksatt gin kommer til å vokse i 2021. Det startet med pink gin i 2018. 2020 var året hvor mange sitrus-gin kom på banen. Suksessen til That Boutique Y-Gin Company sier også noe om denne trenden. De satser utelukkende på denne kategorien.

I en nylig publisert britisk undersøkelse svarer 38% at de foretrekker smaksatt gin. I aldersgruppen 18-34 er andelen hele 58%. Betyr dette at “vanlig” gin faller i popularitet? Nei, slapp av. Den samme undersøkelsen forteller at 45% foretrekker klassisk gin. Akkurat som pink gin vil også smaksatt gin være et “gateway drug” til ordentlig gin.

Smakssatt Gin

Hva er Smaksatt Gin?

Smaksatt Gin er et samlebegrep for gin hvor smaken domineres av en eller flere tilsatte ingredienser. Eksempler på dette kan være appelsin, sitron, safran, eller blomster. Teknisk sett havner også ... Les mer

Ferdigmiksede coctails får fotfeste

Bareksten Gin Spritz. (Bilde: produsenten)

Vi har sett det lenge, fremveksten av ferdigblandede cocktails. Vi har skrevet om NIO ved et par anledninger. Dette er “kartong cocktails” i enkeltporsjoner. Tidligere i år ble Bareksten Gin Spritz og Long Kyrö Cranberry lansert. Begge med 5,5% alkohol. I Sverige har liknende produkter vært populært i noen år. I følge en undersøkelse av analysefirmaet Fact MR vil omsetningen av ferdigmiksede cocktails nå utrolige 146 milliarder dollar på verdensbasis i 2030. En av drivkreftene bak denne trenden er det faktum at folk nå ønsker å møtes utendørs for å unngå smitte.

Mixere tar noe av plassen til tonic

Hvilke gin passer til Double Dutch Rhubarb & Pineneedle
Double Dutch Rhubarb & Pineneedle mixer. (Bilde: produsenten)

Liker du ikke tonic? Ikke noe problem. Det finnes mange gode alternativer der ute. Double Dutch er en av pådriverne for kinin-frie alternativer. Selv ser vi økende antall søk på alternativer til tonic, for eksempel ingefærøl. Dette henger også sammen med trenden rundt ferdigmiksede cocktails, hvor tonic ikke har den helt store markedsandelen.

Ginger Ale Ginger Beer forskjellen

Ginger Ale og Ginger Beer – hva er forskjellen?

Ginger Ale og Ginger Beer - hva er forskjellen? Vi kaller begge for Ingefærøl på norsk. Er det noen forskjell eller kan du bruke dem om hverandre? Vi gir deg ... Les mer

Alkoholfrie alternativer til gin

stryyk gin trender 2021
STRYYK Not Gin (Bilde: produsenten)

Alkoholfrie alternativer til gin har vært tilgjengelige i et par år. De fleste av de kan ikke måle seg med originalen. Vi har smakt mange av de alkoholfrie alternativene uten å ha latt oss imponere. Vendepunktet var britiske STRYYK Not Gin. Dette produktet virker lovende. Kan dette være produktet som gjør alkoholfri gin til en trend i 2021?

Hjemmebaren får et oppsving

bar utstyr hjemme hjemmebar barutstyr

Takket være viruset fra Kina vil vi måtte fortsette å i perioder unngå store forsamlinger. Flere og flere har etterhvert fått øynene opp for at det ikke er så veldig vanskelig å lage en god Gin og Tonic, Negroni eller Dry Martini.

Dette har i mange tilfeller gitt mersmak. Vi har stadig henvendelser fra folk som skal ha en ginsmaking med en håndfull venner eller som lurer på hvilke gin de bør servere til helgen.

Lav-alkohol alternativer slår igjennom

Botica-Low Gin trender 2021 trend
Botica Low. (Bilde: produsenten)

“Gin” med omtrent det samme alkoholinnholdet som vin kommer til å slå igjennom. Vi har lenge sett trenden. Produkter som Anno Cranberry & Gin, med 29% alkoholinnhold, kom for et par år siden. Nå i september kom det en “gin” variant med helt ned i 14,5% alkoholinnhold på Vinmonopolet. Navnet er Botica Low. En “Gin” og Tonic med denne trenger ikke å ha mer alkohol enn i en øl.
(Når vi skriver “gin” kommer det av at det finnes et EU regulativ som sier at gin skal ha minimum 37,5% alkohol.)

Kortreist fortsetter å være populært

Gin trender 2021 trend
Brennevinsgrova Gin produseres på Sunnmøre. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

De fleste norske produsenter av gin og tonic har kommet styrket ut av korona-krisen. Nordmenn har ikke hatt mulighet til å reise, og har dermed vært “tvunget” til å handle på Vinmonopolet. Fra starten av april så vi en skarpt stigende søketrend på norsk gin. Folk hadde lyst til å prøve noe nytt og mange fikk da øynene opp for norskprodusert gin. Vi tror at dette er en gin-trend som kommer til å holde seg lenger enn 2021, mye fordi dette er på linje med eksisterende trender innen mat og drikke.

Hvilke gin-trender tror du kommer til å slå til i 2021?

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

One comment

  1. Håper ikke at det blir som i F. Eks England hvor spenstige farger og mest mulig annen smak enn gin blir populært.. Er medlem på et par engelske gin grupper på Facebook, og der er der “karneval gin” som dominerer… 😅

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.