En Gin to oppskrifter - Negroni og Martinez med Monkey 47

1 gin – 2 oppskrifter: Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin

Her får du to oppskrifter med Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin. Vi har valgt ut en Martinez og en Negroni. Disse drinkene har mange av de samme ingrediensene, men resultatet er likevel veldig forskjellig.

Gin: Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin

Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin er en nydelig og kompleks gin som etter min mening er ukjent og undervurdert i de norske hjem. Hovedinntrykket er sitrus, grønne skogvekster, hyllebær, blomster og urter. Dette er en gin som er kraftig på smak og har mange undertoner. Hovedmengden av ingrediensene er hentet fra Schwarzwald i Tyskland.

Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin
Monkey 47 Dry Gin har hele 47 botaniske ingredienser, og har 47% alkohol. Dette er en gin som er kraftig på smak og har mange undertoner.
Les mer…
Monkey-47-Schwartzwald-Dry-Gin

Drink: Negroni

Et krystall glass med Negroni på en speilflate

Negroni er gin-cocktailen du enten elsker eller hater. Den handler nemlig om balansen mellom bitterhet og sødme. Mange elsker den, noen synes den er for bitter. Min påstand er at sistnevnte har bare ennå ikke funnet den riktige kombinasjoner av ingredienser som passer deres smakspalett.

Du kan lese mer om Negroni her.

Vermut: Cocchi Vermouth Di Torino

Cocchi Vermouth di Torino produseres, etter over 130, år fremdeles etter samme oppskrift som Giulio Cocchi fant opp. Den er søt, har samme fargen som rav, og har milde bitternoter. Den er vidunderlig!

Cocchi Vermouth di Torino
Cocchi Vermouth di Torino er søt, har samme fargen som rav, og har milde bitternoter. Den er vidunderlig alene, og fantastisk i en Negroni.
Les mer…
Cocchi Vermouth di Torino

Bitter: Campari Bitter

Campari Bitter er uten tvil den mest kjente bitteren der ute. Dette er ikke uten grunn. Vi finner ofte at det er denne som kjennes “riktig” ut i en cocktail.

Campari Bitter
Campari er en Italiensk bitter som brukes i cocktails eller blandes med soda eller juice. Campari smaker bittert, søtt og komplekst.
Les mer…
Campari Bitter

Resultatet: Negroni med Monkey 47 og Cocchi Vermouth Di Torino

Dette er en smaksbombe av en Negroni. Her kommer magien som oppstår når man kombinerer flere ti-talls urter og andre ingredienser frem.

Negroni med Monkey 47 og Cocchi Vermouth di Torino
Negroni med Monkey 47 og Cocchi Vermouth di Torino er en uendelighet av smak. Her kommer den virkelig til sin rett i en nydelig Negroni.
Les mer…
Negroni med Monkey 47 Cocchi Vermout Di Torino

Dette trenger du kanskje

*Hvis du handler noe ved bruk av disse linkene er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden. Dette kan du gjøre uten at det koster noe ekstra.

Drink: Martinez

lage Perfect Martinez

Den klassiske cocktailen Martinez er en variasjon av en annen cocktail, nemlig Manhattan. Martinez er faktisk forløperen til Martini – som jo etterhvert ble til Dry Martini. Den består av like deler gin, søt vermut, og Maraschinolikør. I tillegg må du ha cocktailbitters.

Vermut: Cocchi Vermouth Di Torino

Dette er den samme som vi har brukt i oppskriften over. Dette en vermut som er nydelig alene, med litt is, eller med et lite sitronskall. Den er også strålende i cocktails, fra Negroni til Manhattan. Lange tradisjoner og mye håndverk ligger bak denne.

Cocchi Vermouth di Torino
Cocchi Vermouth di Torino er søt, har samme fargen som rav, og har milde bitternoter. Den er vidunderlig alene, og fantastisk i en Negroni.
Les mer…
Cocchi Vermouth di Torino

Likør: Luxardo Maraschino Originale

Luxardo Maraschino Originale er en kirsebærlikør som er helt unik. Oppskriften har vært uforandret siden 1821.

Luxardo Maraschino Originale
Luxardo Maraschino Originale er en klar kirsebærlikør. Den er lagret på fat av ask i to år. Den er nødvendig i mange klassiske cocktails.
Les mer…
Luxardo Maraschino Originale

Cocktailbitter: Angostura Aromatic Bitters

Angostura Aromatic Bitters er den originale cocktailbitteren. Den bidrar med dybde og kompleksitet, og er så drøy at du nesten kan la flasken gå i arv.

Angostura Aromatic Bitters
Skal du ha bare én cocktailbitter må det bli Angostura Aromatic Bitters. Oppskriften er datert 1824. Dette er "alle cocktailbitteres far".
Les mer…
Angostura Aromatic Bitters

Resultatet: Martinez med Monkey 47

Martinez med Monkey 47 er en av de mest smakfulle Martinez-cocktailene jeg kan tenke meg.

Martinez med Monkey 47
Martinez med Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin og Cocchi Vermouth di Torino gir deg en deilig cocktail full av urter og noter av krydder.
Les mer…
Martinez bilde Monkey 47

Du finner flere oppskrifter med Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin her.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.