Her får du to oppskrifter med Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin. Vi har valgt ut en Martinez og en Negroni. Disse drinkene har mange av de samme ingrediensene, men resultatet er likevel veldig forskjellig.
Gin: Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin
Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin er en nydelig og kompleks gin som etter min mening er ukjent og undervurdert i de norske hjem. Hovedinntrykket er sitrus, grønne skogvekster, hyllebær, blomster og urter. Dette er en gin som er kraftig på smak og har mange undertoner. Hovedmengden av ingrediensene er hentet fra Schwarzwald i Tyskland.
Drink: Negroni
Negroni er gin-cocktailen du enten elsker eller hater. Den handler nemlig om balansen mellom bitterhet og sødme. Mange elsker den, noen synes den er for bitter. Min påstand er at sistnevnte har bare ennå ikke funnet den riktige kombinasjoner av ingredienser som passer deres smakspalett.
Du kan lese mer om Negroni her.
Vermut: Cocchi Vermouth Di Torino
Cocchi Vermouth di Torino produseres, etter over 130, år fremdeles etter samme oppskrift som Giulio Cocchi fant opp. Den er søt, har samme fargen som rav, og har milde bitternoter. Den er vidunderlig!
Bitter: Campari Bitter
Campari Bitter er uten tvil den mest kjente bitteren der ute. Dette er ikke uten grunn. Vi finner ofte at det er denne som kjennes “riktig” ut i en cocktail.
Resultatet: Negroni med Monkey 47 og Cocchi Vermouth Di Torino
Dette er en smaksbombe av en Negroni. Her kommer magien som oppstår når man kombinerer flere ti-talls urter og andre ingredienser frem.
Dette trenger du kanskje
*Hvis du handler noe ved bruk av disse linkene er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden. Dette kan du gjøre uten at det koster noe ekstra.
Drink: Martinez
Den klassiske cocktailen Martinez er en variasjon av en annen cocktail, nemlig Manhattan. Martinez er faktisk forløperen til Martini – som jo etterhvert ble til Dry Martini. Den består av like deler gin, søt vermut, og Maraschinolikør. I tillegg må du ha cocktailbitters.
Vermut: Cocchi Vermouth Di Torino
Dette er den samme som vi har brukt i oppskriften over. Dette en vermut som er nydelig alene, med litt is, eller med et lite sitronskall. Den er også strålende i cocktails, fra Negroni til Manhattan. Lange tradisjoner og mye håndverk ligger bak denne.
Likør: Luxardo Maraschino Originale
Luxardo Maraschino Originale er en kirsebærlikør som er helt unik. Oppskriften har vært uforandret siden 1821.
Cocktailbitter: Angostura Aromatic Bitters
Angostura Aromatic Bitters er den originale cocktailbitteren. Den bidrar med dybde og kompleksitet, og er så drøy at du nesten kan la flasken gå i arv.
Resultatet: Martinez med Monkey 47
Martinez med Monkey 47 er en av de mest smakfulle Martinez-cocktailene jeg kan tenke meg.
Du finner flere oppskrifter med Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin her.
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.