gin til jul

Våre anbefalte gin til jul

Del med andre ginteresserte:

Kanskje du har noe i skapet. Kanskje du rekker å finne en på ditt lokale Vinmonopol. Uansett: Her er våre anbefalinger av gin som passer til jul.

Alle de gin vi har listet opp her er gin som inneholder typiske julekrydder eller som egner seg med garnityr vi forbinder med jul. Tenk kanel, mandarin og nellik. Ikke glem at mange av disse ginene fungerer veldig bra med mixere som for eksempel ingefærøl eller eplesider. Klikk på linkene under for å finne mer informasjon og oppskrifter med de forskjellige ginene.

I oversikten over hvilke gin som passer best til jul er vi nødt til å starte med to norske. Begge disse ble lansert i år og er produsert i et begrenset opplag.

Berentsen Juletre Gin

Berentsens Juletre Gin er et morsomt påfunn som faktisk har gitt nytt liv til mange juletrær fra hele landet. Innsamlede juletrær har blitt til god gin. Duften er behagelig og rund. Her er det er einer og granskudd, på en bakgrunn av sitrus og krydder. I smaken kjenner du granbar og einer, julekrydder og sitrus.

Berentsens Juletre Gin nye gin på vinmonopolet 2 november 2022
Berentsens Juletre Gin (Bilde: Produsenten)

Harahorn X-Mas Edition Gin

Harahorn X-mas Edition Gin er en spennende gin med mye smak. Den passer, med sine krydder utmerket i julen, men denne kan du også nyte resten av året. Duften er frisk, med tydelig einer i bunnen. Det er sødmefullt og dufter av søte bær og rabarbra, som glir over mot sitrus, rosiner og krydder. Du kjenner faktisk også kanel og vanilje. Smaken er fyldig, kraftig og frisk. Tørket frukt, kanel og einer. Krydder og appelsin

Harahorn X-mas Edition Gin
Harahorn X-mas Edition Gin. (Bilde: Produsenten)

Palma Spiced Gin

Palma Spiced Gin er en Spansk gin fra Mallorca. Det er en krydret moderne gin med lett fatpreg og sitrusnoter. Dette er en kompleks gin som det tar tid å bli kjent med. Duften er krydret med kanel og appelsin som tydelige dufter, men du kjenner også vanilje, kardemomme og så vidt et snev av nellik.
Smaken er kraftig krydret og kompleks.

Palma Spiced Gin
Palma Spiced Gin (Bilde: Produsenten)

Granddad Jack’s 65 Miles Gin

Granddad Jack’s 65 Miles Gin er en gin med mengder av smak, tydelig einer, kanel og nellik, og hele 57% alkohol. Du vil elske den, både med og uten tonic.

Granddad Jack's 65 Miles Gin
Granddad Jack’s 65 Miles Gin. (Bilde: Produsenten)

Sixling Irish Gin

Sixling Irish Gin er i smak og duft preget av sitrus, einer og kardemomme. Det er noe med kombinasjonen av dette, pluss multer, hylleblomst, og kvann som skaper en utrolig smaksrik gin som du kan dra i så mange retninger at flasken er tom før du er ferdig.

Sixling Irish Gin
Sixling Irish Gin. (Bilde: Produsenten)

Edinburgh Christmas Gin

Edinburgh Christmas Gin er en nydelig gin med tydelig julekrydder-noter og duft av røkelse og myrra. Duften er en fristende julete krydderbombe. Røkelse og myrra, sitrus, koriander og einer. Smaken er klassisk med innslag av appelsin med nellikspiker, muskat og muskattblomme.

Edinburgh Christmas Gin
Edinburgh Christmas Gin (Bilde: Produsenten)

Vi har noen gode artikler om ginoppskrifter som passer til jul også, med ginene over her, og med andre gin. Her har du en artikkel med 14 oppskrifter, og her er en til med 10 andre oppskrifter.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
(Visited 1 times, 1 visits today)
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.