Padró & Co Vermut

Padró & Co vermut

Padró & Co har produsert vin og vermut siden 1886. Nå har de to vermut på Vinmonopolet som virkelig er å anbefale.

Vi har forsøkt disse i forskjellige oppskrifter, og her får du noen tips om bruken av de. Jeg må si også de resterende typene Padró & Co ser veldig fristende ut, så jeg håper de også kommer til Norge og Vinmonopolet etter hvert.

Padro Blanco Reserva Vermut
Bilde: produsenten.

Padró & Co Blanco Reserva Vermouth

Padró & Co Blanco Reserva Vermouth en en hvit, søt vermut med fokus på sitrusaromaene fra rundt middelhavet. Den lages ved at forskjellige urter masererer med flere typer sitrusskall over flere måneder. Deretter tilsettes søt vin som lages spesielt for denne vermuten. Den lagres på på tønner før fylling på flasker.

Duft: Dufter intenst og behagelig av søte urter, stjerneanis, sitronverbena og kvann. Velbalansert og intens.

Smak: Elegang og raffinert, vel avrundet med en lett søthet og litt skjult bitterhet. Sitrus finish gir en friskhet man ikke helt forventer med all denne sødmen. En lang og behagelig ettersmak gir denne vermuten en gourmet følelse.

Personlig har denne igjen gitt meg lyst til å ta en liten vermut med is igjen. Det ville ikke falle meg inn med en av de vanlige kjedelige vermutene jeg tidligere hadde i skapet. Min aller første yndlingsmartini har en aldri så liten del søt vermut i seg, og det kan nok tenkes at jeg tester denne i den nesten gang.

Padro Rojo Clasico Vermut
Bilde: produsenten.

Padró & Co Rojo Clasico Vermut

Padró & Co Rojo Clasico Vermut er en hyllest til den klassiske vermuten som ble solgt fra vinkjeller og nydt nesten religiøst hver søndag rundt lunsj. Produsenten har ønsket å frembringe aromaene som sender tankene nesten mot medisinske dufter og som på en måte sender deg tilbake til middelalderen med duftene sine.

Vinen som er basen for vermuten er laget med Macabeo og Xarel-lo druer fra Padró familiens egne viner. Etter den første vinteren har de i sine egen spesial vermut urteformula og lar basen hvile i tønner i 9-12 måneder. Disse tønnene ble opprinnelig brukt til sherry før de ble brukt til transport av vin – og nå til å lagre vermut. Dette gir sitt preg til vermuten også.

Duft: Søte krydder, særlig kanel og nellik, men også tørket frukt.

Smak: Kremet og frisk med et hint av litt bitre middelhavsurter.

Oppskrifter og ideer til hvordan du kan bruke de

Vermut kan nytes på mange måter. Oftest har vi de i en drink, en martini eller an annen morsom cocktail, men du kan også nyte den alene. Flere tips kan du få her:

Hva er vermut

Hva er vermut – historien og bruksområdene

Hva er vermut? De fleste har hørt om en Dry Martini, men mange vet ikke at den inneholder vermut. Dry Martini har gitt navnet til en av verdens mest kjente ... Les mer

Hvis du nå først kjøper en vermut – hvordan får du den til å holde lengst mulig? Les mer her om det under.

oppbevare gin oppbevare tonic

Hvordan oppbevare gin, vermut og tonic

Hvordan bør du oppbevare gin? Hvorfor smaker min vermut som eddik? Går gin ut på dato? Hvor lenge kan man oppbevare en tonic? Her er alle svarene. Vi er så ... Les mer

Oppskrifter du kan prøve med disse produktene:

Gin drikker når du fortjener noe godt

Oppmuntrende gin-drikker når du fortjener noe godt

Dette er noen ideer til gin-drikker når du fortjener noe godt. Kanskje har forkjølelsen tatt deg, og du kjenner du trenger litt varme? Eller du kjenner deg veldig varm og ... Les mer
Martinez med Langley's Old Tom Gin

Christmas Martinez med Langley’s Old Tom Gin

Christmas Martinez med Langley's Old Tom Gin er en Martinez med en vri. Her har vi brukt Padró & Co. Rojo Clásico vermut. Dette er en vermut som har et ... Les mer
Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.