Padró & Co har produsert vin og vermut siden 1886. Nå har de to vermut på Vinmonopolet som virkelig er å anbefale.
Vi har forsøkt disse i forskjellige oppskrifter, og her får du noen tips om bruken av de. Jeg må si også de resterende typene Padró & Co ser veldig fristende ut, så jeg håper de også kommer til Norge og Vinmonopolet etter hvert.
Padró & Co Blanco Reserva Vermouth
Padró & Co Blanco Reserva Vermouth en en hvit, søt vermut med fokus på sitrusaromaene fra rundt middelhavet. Den lages ved at forskjellige urter masererer med flere typer sitrusskall over flere måneder. Deretter tilsettes søt vin som lages spesielt for denne vermuten. Den lagres på på tønner før fylling på flasker.
Duft: Dufter intenst og behagelig av søte urter, stjerneanis, sitronverbena og kvann. Velbalansert og intens.
Smak: Elegant og raffinert, vel avrundet med en lett søthet og litt skjult bitterhet. Sitrus finish gir en friskhet man ikke helt forventer med all denne sødmen. En lang og behagelig ettersmak gir denne vermuten en gourmet følelse.
Personlig har denne igjen gitt meg lyst til å ta en liten vermut med is igjen. Det ville ikke falle meg inn med en av de vanlige kjedelige vermutene jeg tidligere hadde i skapet. Min aller første yndlingsmartini har en aldri så liten del søt vermut i seg, og det kan nok tenkes at jeg tester denne i den nesten gang.
Mer informasjon
Padró & Co Rojo Clasico Vermut
Padró & Co Rojo Clasico Vermut er en hyllest til den klassiske vermuten som ble solgt fra vinkjeller og nydt nesten religiøst hver søndag rundt lunsj. Produsenten har ønsket å frembringe aromaene som sender tankene nesten mot medisinske dufter og som på en måte sender deg tilbake til middelalderen med duftene sine.
Vinen som er basen for vermuten er laget med Macabeo og Xarel-lo druer fra Padró familiens egne viner. Etter den første vinteren har de i sine egen spesial vermut urteformula og lar basen hvile i tønner i 9-12 måneder. Disse tønnene ble opprinnelig brukt til sherry før de ble brukt til transport av vin – og nå til å lagre vermut. Dette gir sitt preg til vermuten også.
Duft: Søte krydder, særlig kanel og nellik, men også tørket frukt.
Smak: Kremet og frisk med et hint av litt bitre middelhavsurter.
Mer informasjon
Oppskrifter og ideer til hvordan du kan bruke de
Vermut kan nytes på mange måter. Oftest har vi de i en drink, en martini eller an annen morsom cocktail, men du kan også nyte den alene. Flere tips kan du få her:

Hva er vermut? Historien og bruksområdene
Hvis du nå først kjøper en vermut – hvordan får du den til å holde lengst mulig? Les mer her om det under.
Oppskrifter du kan prøve med disse produktene:

Oppmuntrende gin-drikker når du fortjener noe godt

Christmas Martinez med Langley’s Old Tom Gin
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.