Gimlet

Gimlet

Gimlet er en klassisk cocktail som, ifølge legenden, oppstod så tidlig som i 1867, da Lauchlin Rose tok patent på Rose’s Lime Cordial.

Bakgrunnen var “selvsagt” at det var helt nødvendig for sjømenn å få i seg sitrusfrukter for ikke å få skjørbuk. På den tiden visste man ikke ennå at dette var en sykdom som oppstod på grunn av C-vitamin mangel. Før dette forsøkte man å sende med sitrusfrukter, men de ble jo dårlige før man egentlig trengte de. Deretter forsøkte man å bevare sitrusen i 15% rom, men etter introduksjonen av noe så enkelt som lime på flaske var saken vunnet.

Det var selvsagt sjømenn som mest ble utsatt for skjørbuk, og de er det, som kjent, mange av i marinen. Historien om gin viser tydelig at britiske marinegaster på 17-1800 tallet helst blandet alt med gin for å få det i seg. Du kan lese mer om historien om gin her.

Slik ble også gimlet oppfunnet. På den tiden blandet man dette 50/50 med gin og alle var happy. Ikke fikk de skjørbuk heller! Vi er noe heldigere, vi har isbiter for eksempel – og det er ikke mye tvil om at denne blandingen er bedre kald, og justert noe med sukkerlake etter smak.

Slik lager du en Gimlet

Gin, lime og sukkerlake er alt du trenger.

Gimlet

Nøkkelord: Generisk, Gimlet

Beskrivelse

Ingredienser

  • 4 cl Gin
  • 1 cl Limesaft friskpresset
  • 1 cl Sukkerlake
  • Limeskive

Pynt med

  • Limeskive

Slik går du frem

  • Sett glasset til kjøling ved å fylle det med vann og is
  • Ha alle ingrediensene i en shaker og rist med is
  • Rist vannet ut av glasset
  • Sil cocktailen over i glasset
  • Skjær et hakk i limeskiven og heng den vakkert på kanten av glasset
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilberedning: 5 minutes
Total tid: 10 minutes
Gimlet er en klassisk cocktail som teoretisk sett oppstod så tidlig som i 1867, da Lauchlin Rose tok patent på Rose's Lime Cordial.

Vår vri på Gimlet

I oppskriften under med Tanqueray London Dry Gin får du vår egen vri på Gimlet,- er du glad i litt sur-søte syrlige ting vil du elske den!

Jeg brukte tørket lime fordi jeg hadde det, og tror det ville gå strålende med en tynn skive med lime i stedet. Har du ikke Marachino kirsebær kan du droppe det eller bruke noe annet søtt. (Marachino kirsebær er en type cocktailbær med tung søt saus.) Det er mulig en vanlig cocktailbær vil funke, men de smaker helt annerledes og er søtere ute å tilføre “dybde”. Og du trenger absolutt ikke ha i en kirsebær i en gimlet.

Du kan bruke mange forskjellige gin her, men den bør funke med lime. Derfor er Tanqueray Gin, Brooklyn Gin og Daffy’s Gin gode valg. Men – la deg ikke begrense – prøv den ginen du har! Rose’s Lime Cordial får du på de fleste velassorterte matvarebutikker.

Våre anbefalte oppskrifter på Gimlet

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.